Datum: 16-05-2022 - 10:29
18
jan
'16

Richard de Groot opnieuw gefinisht in Dakar-rally maar nu met een truck.

De prestaties van Richard in de Dakar-rally hebben zijn naam gevestigd in de motorsport-wereld. Vooral zijn solo optreden als 'kleinste team vd Dakar' in de laatste twee Dakars hebben hem een unieke reputatie bezorgd: De man met de kist. Hij houdt een dagboek bij en die volgen we dan ook, update 6/7-1-2011...

Noordwijkerhouter Richard de Groot beschrijft zijn belevenissen in de Dakar-rally op zijn website, klik hier.

Lees meer: BlikOp Noordwijkerhout - Richard de Groot 'De man met de kist' in de Dakar-rally.
Bron: BlikOp

Vorig jaar viel de Noordwijkerhoutse motorcoureur Richard de Groot helaas al tijdens de eerste dag van de Dakar-rally met technische problemen uit. Dit weerhield Richard er niet van om dit jaar voor de tiende keer mee te doen aan deze wereldberoemde maar ook loodzware Dakar-rally...

Richard ging dit jaar wel voor een nieuwe uitdaging, hij hoopte altijd al stilletjes om ooit nog eens mee te mogen rijden in zo'n hele grote Dakar-truck. Die wens ging op 2 januari 2016 in vervulling en maakte hij deel uit maken van het Riwald Dakar Team 'Wigman - Ebbers - de Groot'.

De drie heren Ed Wigman, Joël Ebbers en Richard de Groot verwisselden tijdens de rally geregeld van plaats in de truck als bestuurder, bijrijder/navigator en bijrijder/techniek.

Er stonden 55 trucks aan de start van de Dakar-rally 2016 en op 16 januari kwam het team na heel wat zware etappes keurig over de finish. Het team van Richard eindigde als 34ste van de in totaal 41 overgebleven trucks in de eindranglijst.

Het was voor Richard zijn eerste Dakar-rally die hij uitreed in een truck, op de motor was hij al zeven keer eerder over de finish gekomen. De winnaar bij de trucks had nog wel een Nederlands tintje, Gerard de Rooij won met zijn team het truckklassement.

Foto's PR.