Datum: 19-04-2021 - 11:39

03
jan
'16

Rustige jaarwisseling met twee hegbrandjes. (update foto's + filmpje)

Terwijl nog veel mensen aan het bijkomen zijn van het oud & nieuw vieren, wordt er door andere al weer hard gewerkt op deze nieuwjaarsdag. Zo zijn de straatreinigers al vroeg begonnen om de straten te ontdoen van de achtergelaten vuurwerkresten. De brandweer mocht...

mocht tijdens de jaarwisseling een paar keer uitrukken voor wat kleine (berm)brandjes, waaronder twee heggen die waarschijnlijk door vuurwerk spontaan in brand waren gevlogen. De eerste heg was op de hoek van Groenewege en de Schulpweg, maar de brand (foto 8 t/m 11) was al voor de aankomst van de brandweer geblust door twee dames uit de buurt met een een tuinslang en wat pannetjes water.

Later werd er door de brandweer bij een hegbrand op de Zilkerbinnenweg in De Zilk middelbrand afgegeven ivm waterwinning, hierbij stond enkele tientallen meters coniferenheg in brand (foto 1 t/m 7). Eerst werd er gemeld met prio 2 maar werd via Korpsalarm opgewaardeerd naar prio 1 ivm een schuurtje die tegen de heg aan stond. Bewoners hadden al eerder geprobeerd de brand met twee poederblussers te blussen.

Zoals het nu naar uitziet is de jaarwisseling verder rustig en gezellig verlopen in Noordwijkerhout en De Zilk. De redactie van BON wenst iedereen een goed en gezond 2016.

Item 2-1-2016: Getuigen gezocht brand in tuin op de Spanjaarskrocht. (foto's)

Foto's 112 Bollenstreek (foto 1 en 2 + filmpje - klik hier - Johnno de Jong)