Datum: 07-08-2020 - 20:34
03
nov
'15

Wethouder Gotink opent Kringloopwinkel Noordwijkerhout op het Marktplein. (foto's)

Op dinsdag 3 november heeft wethouder Bert Gotink met het doorknippen van een lint, de opening verricht van de nieuwe Kringloopwinkel Noordwijkerhout op Marktplein nr. 8. Stichting Kringloop Noordwijk en Noordwijkerhout opent hiermee haar tweede winkel. De Stichting...

Kringloop Noordwijk en Noordwijkerhout wil het inzamelen en hergebruik van goederen bevorderen. De winkel voorziet in het halen en brengen van goederen, het (gratis) ontruimen van woningen, zorgt voor een breed aanbod van meubelen, huishoudelijke artikelen, kleding, boeken, bruin-/en witgoed en speelgoed.

Daarnaast stimuleren zij zinvol en prettig vrijwilligerswerk. De winkel draait op tientallen vrijwilligers, waarvoor we in Noordwijkerhout nog op zoek zijn. Er is nauw overleg met de Gemeente Noordwijkerhout en de ISD Bollenstreek. Ook met de Werkwinkel 2e kans - de Zilk is er een intentie tot samenwerking. Vrijwilligers die zich willen aanmelden, kunnen zich melden bij de Kringloopwinkel.

De Kringloopwinkel steunt met de opbrengsten verschillende goede doelen. Jaarlijks wordt een bedrag geschonken aan bijvoorbeeld de Voedselbank, Stichting VluchtelingenWerk, acties van de kerken en andere projecten om lokaal behoeftigen te ondersteunen.

Na de officiële opening door de wethouder maakte de heer Sjaak van Schie (bedrijfsleiding van beide kringloopwinkels) van de gelegenheid gebruik om verschillende cheques te overhandigen aan drie organisaties uit nu nog alleen Noordwijk. (zie foto's) (DOS Noordwijk, Kerstpakketten (Kerken), Vluchtelingenwerk Noordwijk) 

De winkel biedt een verzorgd en kwalitatief goed geprijsd assortiment. Er is een gezellig koffiehoekje aanwezig. Publiek is van harte welkom vanaf woensdag 4 november, 13.30 uur. De Kringloopwinkel is gehuisvest in het centrum van Noordwijkerhout op Marktplein 8, de voormalige Edah-supermarkt.

De openingstijden zijn: dinsdag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De winkel is bereikbaar via telefoonnummer 06 16 17 18 73, de bedrijfsleiding van Noordwijkerhout is in handen van Ed de Ridder.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's BON