Datum: 25-09-2020 - 05:29
03
okt
'15

Noordwijkerhouters nemen deel aan de Diabeatit Run voor het Diabetes Fonds. (589-traptreden Euromast en 2x marathon)

Op zaterdag 10 oktober vindt de 'Diabeatit Run' plaats. Allereerst trotseren alle deelnemende teams de 589 traptreden van de Euromast in Rotterdam, om vervolgens na een 84 kilometer lange (2x een marathon!) estafette run, als helden te worden onthaald bij de sporthallen...

Zuid in Amsterdam. Het doel van deze run is om geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van diabetes type 1.

Wij, Petra Roeleveld (23 jaar, Noordwijkerhout) en Lisa Edelaar (23 jaar, Noordwijkerhout) gaan aan dit evenement meedoen onder de naam 'Hyperfast'. Het team ‘Hyperfast’ bestaat uit 2 vaders die een zoontje met diabetes hebben, aanhang en familieleden van ons.

Iedereen heeft zo zijn eigen connectie met diabetes type 1. Petra en Lisa hebben beiden diabetes type 1. Dit houdt in dat je lichaam stopt met het aanmaken van insuline (insuline regelt je bloedsuiker), waardoor wij zelf insuline moeten toedienen met een spuit of pompje. Van deze auto-immuun ziekte komen wij in principe helaas ‘nooit’ meer af.

Omdat de genezing van diabetes type 1 de laatste tijd steeds vaker in het nieuws is en steeds dichterbij komt, was dit voor ons het ideale moment om actief een steentje bij te dragen (en omdat wij natuurlijk graag de genezing van diabetes type 1 nog willen meemaken). Maar voor daadwerkelijke genezing een feit is, is geld nodig voor onderzoek..

Ons doel als team was om minimaal € 3000,- op te halen voor de genezing van diabetes type 1. Inmiddels staat de teller op € 4576,94. De teller staat niet voor niks zo hoog…. veel vrienden/familie en kennissen hebben ons financieel geholpen. Wij zijn hen enorm dankbaar.

Daarnaast willen wij graag een aantal Noordwijkerhoutse sponsors expliciet bedanken. Wij zijn gesteund door: Uitzendbureau NWH Jobs B.V., PWA Computers, Autobedrijf Lenting, Samenwerkende Apotheken Bollenstreek en Jan van Paridon Bloemen BV.

Naast de Noordwijkerhouters, hebben ook andere bedrijven buiten de regio ons gesteund: Nieuwhuis Consult, Juizz Amsterdam, Boelens de Gruyter en de Nederlandse Energie Maatschappij. De totale teller van het evenement staat inmiddels op € 63.510,- en loopt nog elke dag op.

Wij hopen u op deze manier op de hoogte te hebben gebracht van een prachtig evenement wat over precies een week plaatsvindt. Op dit moment zijn wij druk met de laatste voorbereidingen om er een geslaagde dag van te maken.

Op http://www.diabeatitrun.nl/hyperfast kunt u meer informatie over ons team en het evenement vinden. Hier bevindt zich ook een link om ons te sponsoren. Na afloop van het evenement zullen wij u laten weten of het daadwerkelijk gelukt is en wat het eindbedrag is!

Met sportieve groet,
Petra Roeleveld & Lisa Edelaar, namens het team Hyperfast.

Van links naar rechts (achter): Erik (Amsterdam), Jeffrey (Amsterdam), Björn (Delft), Jisk (Amsterdam). Van links naar rechts (voor): Lisa, Petra en Rianne (allen uit Noordwijkerhout). Afwezig op de foto: Hans (Hillegom). Foto PR.