Datum: 17-10-2021 - 21:29
23
sep
'15

Plaatsing van hoge torenhijskraan voor 2e fase 'Nieuw Puyckendam'. (foto's)

De sloop van de torenflat en het laatste gebouw Hofwijk van Puyckendam ging 12 mei van start en op 12 juni werd de sloop afgerond. Vlak voor de bouwvak werd de grond bouwrijp gemaakt en is men na de zomervakantie begonnen met de bouw van de 2e fase van 'Nieuw Puyckendam'...

Op 4 maart jl. werd het laatste gedeelte van de 1e fase van 'Nieuw Puyckendam' opgeleverd en op 27 augustus verrichtte wethouder Knapp de officiële starthandeling voor de 2e fase van de nieuwbouw.

De fundering voor de nieuwe toren is klaar en kan men in de hoogte gaan werken. Afgelopen dagen werd daar een hele hoge torenhijskraan voor geplaatst en deze zal op die plek een aardig tijdje blijven staan totdat de 7 verdiepingen hoge torenflat klaar is. We hebben foto's voor u van het altijd spectaculaire gezicht van het in elkaar zetten van zo'n hoge torenhijskraan.

Er worden 27 koopwoningen gerealiseerd in de nieuwe torenflat. In het andere en tevens laatste nieuw te bouwen gebouw, komen 33 huurwoningen en een welzijnsruimte van 400 m2. De totale investering van 'Nieuw Puyckendam' door oningstichting Sint Antonius van Padua zal rond de 26 miljoen euro bedragen.

De tweede fase moet in het laatste kwartaal van 2016 opgeleverd gaan worden en daarna zal ook de oude, nu nog in gebruik zijnde, welzijnsruimte als laatste afgebroken gaan worden.

Foto's Dirk Klinkenberg, laatste 2 foto's BON.

{gallery}9119{/gallery}