Datum: 26-03-2023 - 14:11
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

14
sep
'15

Franck van Graas Nederlands Kampioen hele triathlon (50-54 jr).

Op zaterdag 12 september werd in Almere de hele triathlon, tevens voor het Nederlands Kampioenschap, voor de 35e keer georganiseerd in Nederland. Sinds 1983 vinden de start en finish plaats in Almere. Challenge Almere-Amsterdam is de oudste triathlon in Europa. In het triathlonweekend...

komen meer dan 2500 atleten in actie op diverse afstanden, waarmee het evenement opnieuw de grootste triathlon uit de Nederlandse geschiedenis is.

De Noordwijkerhouter Franck van Graas, bekend van de loodzware Ironman-wedstrijden, deed ook mee aan de hele triathlon (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen, marathon 42,1 km) in Almere en eindigde als eerste in zijn leeftijdsgroep van 50 - 54 jaar en werd daarmee Nederlands Kampioen.

In deze groep deden maar liefst 59 atleten mee en met zijn eindtijd van 9:17:51 uur eindigde hij ook nog eens op een uitstekende 20ste plaats in het overall klassement. Opnieuw een geweldige prestatie van Franck, waarbij hij zelf na afloop van de wedstrijd ook heel tevreden was met zijn eindresultaat.

Hieronder het wedstrijdverslag van Franck en foto's in de fotogalerij.
Even het verhaaltje van Franck over de Almere triathlon van vandaag: Leon Hoogervorst pikte mij vroeg in de morgen op om samen met Rintje Hoogervorst en een wagen vol waffers, woffers en tweeters af te reizen naar Almere. Kom ik bij mijn fiets in Almere, even banden pompen en schoenen op de fiets te zetten....heb ik mijn fietsschoenen thuis laten liggen...gloeiende, gloeiende, what the f... 

Leon ging ze wel halen zei hij maar ja op en neer naar Noordwijkerhout zou te lang duren, dus Suus mijn meissie maar uit haar bed gebeld en zij stond binnen het uur in pyjama met de schoenen klaar in Almere. Leon organiseerde dat de schoenen in de tas kwamen en klaar...pfff.

Wat heb ik toch fantastische mensen om me heen, zo kon ik relaxt aan de eerste 3,8 km zwemmen beginnen. Wat een heerlijk helder water en geen gedrang bij de start. Kwam makkelijk in mijn slag en zwom met 2 mensen voor me uit de twee rondjes. Zwemtijd 53:46 en daar ben ik best tevreden mee.

Snel wisselen, schoenen pakken en rennen naar de fiets, de start was wat moeizaam maar eenmaal  op gang ging het echt top. De fiets was top, dankzij Walter Looijestijn uit Noordwijkerhout, en de benen waren goed. Het zijn wel ongelooflijk lange enden daar in die polder, met windkracht 4 voelt dat aan als een hele stevige wind.

Constant druk op de benen maar het ging echt zeer snel. Fietstijd 4:35:29 over 180 km. Je komt dan redelijk kapot van de fiets en Ian Pennekamp roept dan "kom op Franck nu nog effe een marathon" erg leuk Ian.

De eerste 21 km ging lekker 1:40 uur daarna gingen de benen pijn doen en kwam ik op een splittijd van 3:40:59 uur en dat was op zich niet slecht. De eindtijd kwam op 9:17:51 uur en dat was super, eerste in mijn leeftijdsgroep (50-54) en 20e overall. Al met al ben ik heel erg tevreden met het resultaat.

En ja ik wil iedereen bedanken. Ik moet de triathlon volbrengen, maar zonder steun lukt dat echt niet. Mijn lieve sherpa Suus Post, mijn steun en toeverlaat door dik en dun (vooral voor de schoenen van vandaag). Cees Colijn voor de schema's en begeleiding. TvB voor alle aanmoedigingen! Leon mijn trainingsmaatje wil ik bedanken voor de coaching en het regelen van de schoenen met Suus... Het is voor mij een onvergetelijk evenement geworden!

Foto's PR