Datum: 28-05-2023 - 05:58
09
sep
'15

Dagboek van het Oranjefeest: de dinsdag. (132>foto's)

Het Oranjefeest heeft alweer een aantal activiteiten achter de rug, de zondagochtend, zondagmiddag en de maandag hebben we gehad. We houden u op de hoogte over het verdere verloop van de festiviteiten. Vanmorgen werd op dinsdag van oudsher de kermisweek geopend in de Munnekeweij...

Dinsdagochtend Munnekeweij voorzitter OV redt de burgemeester met ketting:
Burgemeester Gerrit Goedhart en leden van de Oranjevereniging waren in heel druk bezochte Tuinkamer van de Munnekeweij aanwezig om samen met de ouderen van Noordwijkerhout, de officiële start van de kermisweek mee te maken.

Er was nog wel even een probleempje om op te lossen voor voorzitter Jack Wijnands van de Oranjevereniging. De burgemeester was is zijn haast zijn ambtsketting vergeten mee te nemen en ja dat kan natuurlijk niet zonder ketting bij de officiële opening van de kermisdagen.

Gelukkig kon voorzitter Jack de burgemeester met een verkleedketting, inclusief gouden Leeuw, van de Munnekeweij helpen. Hij deed zelf ook nog een rood-wit-blauw slinger om zijn nek, om niet al te veel uit de toon te vallen bij de burgemeester.

Namens de Oranjevereniging kregen de bewoners koffie met gebak aangeboden en werd natuurlijk het Noordtukkerhouts volkslied gezongen. Het Oranjefeest is hiermee van start gegaan, de redactie wenst iedereen heel veel plezier de komende dagen. Foto's BON in de fotogalerij.

Dinsdagmiddag opening kermis, bingo en klaverjassen:
Op de Brink was om 14.00 uur de opening van het Lunapark oftewel de kermis. Het eerste uur van de kermis was zoals gebruikelijk voor Noordwijkerhouters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De kermisexploitanten stelden een uur lang hun attracties kosteloos ter beschikking. Vrijwilligers stonden klaar om kinderen en ouderen te helpen. Foto's BON in de fotogalerij.

In de Munnekeweij werd er een OranjeSuperbingo georganiseerd met prachtige prijzen, dit was niet alleen voor de bewoners van Munnekeweij maar ook belangstellenden van buitenaf waren welkom. Voor de inwendige mens werd uitstekend gezorgd door de vrijwilligers op deze middag. Voor de meeste bewoners lag er een leuke prijsje klaar en genoten de mensen van een gezellige kermismiddag.

In Puyckendam werd er dinsdagmiddag geklaverjast of gejokerd en ook daar was het een gezellig en sportief samenzijn. De kaartmiddag werd georganiseerd in samenwerking met OJA (Oud en Jong Actief).

Dinsdagavond:

Als vast onderdeel van de gezellige kermisdagen organiseerde de Oranjevereniging wederom haar traditionele Jeugd-Oranjeloop, vele jongeren liepen er weer op deze avond mee. Op hetzelfde circuit als de Jeugd-Oranjeloop organiseerden atletiekverenigingen NSL uit Noordwijkerhout en de Spartaan uit Lisse, in samenwerking met de Oranjeverenigingen, voor de 21e keer het Super Prestige Oranje Circuit (SPOC). We hebben voor u de foto's van alle winnaars, de uitslagen met namen volgen later. Foto's BON in de fotogalerij.

In het Victorhuis werd ook dit jaar weer in samenwerking met klaverjasvereniging St. Victor een klaverjaswedstrijd georganiseerd.

De dinsdagavond is voor veel inwoners het begin van de gezellige kermisweek. De Oranjevereniging had samen met de deelnemende winkeliers dmv een puzzel, een gezellige invulling gegeven aan deze avond. Er werd door veel mensen meegedaan om de uitgezette puzzel op te lossen.

Deze puzzel werd gevormd door de deelnemende winkeliers, die hun etalage voor deze avond extra versierd hadden met daarin verschillende ‘foute' artikelen, die totaal niets met hun vakgebied te maken hadden. Het was de bedoeling om alle etalages af te zoeken en deze artikelen te vinden. De prijswinnaars worden later bekend gemaakt. Foto's BON in de fotogalerij.

De dinsdagavond in ons 'durp' werd ook opgeluisterd door muzikale activiteiten op verschillende locaties. De blaaskapellen ‘Nix Dus' en ‘de Stropers' en de Harpe Davids kwamen de avond met gezellige muziek opvrolijken. Waarbij in het 'durp' de terrassen door het goede weer tot ‘s avonds laat open waren, zodat een ieder onder het genot van een drankje nog gezellig kon bijpraten. Foto's BON in de fotogalerij.

132 foto's BON.