Datum: 17-10-2021 - 21:03
27
aug
'15

Wethouder Knapp stort betonvloer 2e fase 'Nieuw Puyckendam'. (foto's)

De sloop van de torenflat en het laatste gebouw Hofwijk van Puyckendam, ging afgelopen 12 mei van start en op 12 juni werd de sloop afgerond. Vlak voor de bouwvak werd de grond bouwrijp gemaakt en nu net na de vakanties wordt het tijd om de 2e fase van 'Nieuw Puyckendam'...

te gaan bouwen. Op 4 maart jl. werd het laatste gedeelte van de 1e fase van 'Nieuw Puyckendam' opgeleverd.

Donderdagmiddag 27 augustus verrichtte wethouder Knapp de officiële starthandeling voor de 2e fase van de nieuwbouw. Gekleed in een witte jas en laarzen aan en een helm op, mocht de wethouder op het bouwterrein een gedeelte van de betonvloer storten van één de pijlers waar het gebouw op komt te rusten.

 

Bij deze officiële handeling door de wethouder waren onder andere de nieuwe kopers aanwezig van de 27 koopwoningen (waarvan de laatste te koop staande in optie is) die gerealiseerd worden in de nieuwe torenflat. In het andere en tevens laatste nieuw te bouwen gebouw, komen 33 huurwoningen en een welzijnsruimte van 400 m2.

De totale investering van 'Nieuw Puyckendam' door Woningstichting Sint Antonius van Padua zal rond de 26 miljoen euro bedragen. De tweede fase moet in het laatste kwartaal van 2016 opgeleverd gaan worden en daarna zal ook de oude, nu nog in gebruik zijnde, welzijnsruimte als laatste afgebroken gaan worden.

Foto's BON

{gallery}8923{/gallery}