Datum: 09-06-2023 - 00:29

 

16
aug
'15

Lekker meezingen en meedeinen op het 6e FHS-Shantykoorfestival.(foto's+update filmpjes)

Vandaag zaterdag 15 Augustus werd weer het gezellige en drukbezochte FHS-Shantykorenfestival in het centrum van Noordwijkerhout gehouden! De organisatie voor dit unieke evenement in Hart van de Bollenstreek was weer in handen van ons eigen Shantykoor 't Bollenhart...

Er waren 8 deelnemende koren uit alle windstreken aanwezig en de hoofdsponsor was alweer voor het zesde jaar Flexible Human Services. Helaas scheen het zonnetje vandaag niet, maar gelukkig bleef het op een paar spetters na droog en was de temperatuur prima.

Er stonden vier podiums opgesteld waar de acht koren hun optredens verzorgden, op het Marktplein bij Mix Noordwijkerhout, in de Dorpsstraat Vink Multimedia, in de Zeestraat bij Café van der Geest en het hoofdpodium stond in de tuin bij de Witte Kerk voor Restaurant Hudson. Vanuit de winkel van Suzanne's Feestshop verzorgde Bollenstreek Omroep een radio-uitzending.

Ook dit jaar werd het festival geopend door twee twee prominente BNers (Bekende Noordwijkerhouters), het waren oud-voorzitter van VVSB Gerard Heemskerk (u weet wel eentje van 'de Kat') en Piet Broekhof of in Noordwijkerhout beter bekend als 'Piet Peen'.

Beide heren waren vol lof over de organisatie en de sponsoren van het Shantykorenfestival waaronder hoofdsponsor Flexible Human Services, maar ook vol lof over alle vrijwilligers die ons dorp rijk is.

De finale verliep anders dan in voorgaande jaren want dit jaar stonden niet alle koren gezamenlijk op het podium, maar was er een speciaal optreden van Ancora uit Volendam.

De zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams die samen Ancora vormen, gaven als afsluiting van het succesvolle Shantykoorfestival 2015 een top optreden met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en popmuziek.

De 8 deelnemende koren waren:
Shantykoor de Zilk, 't Joppekoor uit Warmond, Kapiteinskoor uit Koog aan de Zaan, Compagniezangers uit Medemblik, Westenwind uit Amersfoort, De Turfschippers uit Vinkenveen, De Torren uit Lisse en Shantykoor 't Bollenhart uit Noordwijkerhout.

Filmpje met alle acht deelnemende koren, klik hier.

Filmpje met een optreden van Ancora uit Volendam, klik hier.


89 foto's in de fotogalerij van BON.