Datum: 01-02-2023 - 10:43
03
jul
'15

Zwemonderdeel Triathlon van Noordwijkerhout geschrapt door negatief zwemadvies Oosterduinse meer.

Op de Facebookpagina van Triathlon Vereniging de Bollenstreek, die op zondag 5 juli de 25e Triathlon van Noordwijkerhout organiseert, staat het volgende bericht: Beste deelnemer, deelneemster, van de wedstrijd 1/4 Triathlon Noordwijkerhout zwemmen in open water....

Bij de meeting van de waterkwaliteit van het Oosterduinsemeer eerder deze week is gebleken dat de kwaliteit sterk is verminderd, wat geleid heeft tot een negatief zwemadvies. Door de hoge temperaturen van de komende dagen zal de situatie alleen maar verslechteren.

Omdat jouw gezondheid en veiligheid belangrijk voor ons zijn, heeft de organisatie besloten om het zwemonderdeel te schrappen en te vervangen door een 2,5 KM looponderdeel.

Uiteraard hebben we naar alternatieven onderzocht, zoals extra series in het zwembad of een andere zwemlocatie, maar deze bleken helaas niet haalbaar.

Mocht je naar aanleiding van deze wijziging besluiten om niet mee te doen, stellen we afmelden op prijs.

Vanwege de te verwachten warmte hebben wij bij het laatste looponderdeel een extra waterpost ingericht.

Let op! Tijdens het fietsonderdeel zijn geen verzorgingsposten beschikbaar. Zorg dus voor voldoende drinken op de fiets.

Neem je zelf goed in acht en schroom niet om gas terug te nemen als de omstandigheden dat vereisen. Nogmaals, jullie gezondheid en veiligheid is het belangrijkste.

Namens de Stichting Triathlon Noordwijkerhout 22:57 2-7-2015
(klik hier voor het bericht)