Datum: 06-06-2020 - 13:45
28
jun
'15

Eigenaar van Sollasi sleept Noordwijkerhout opnieuw voor de rechter.

Onlangs is de gemeente Noordwijkerhout in hoger beroep gegaan tegen uitspraak dat het vakantiepark Dunimar illegaal zou zijn. Maar Mijbubark, de eigenaar van Sollasi, sleept ondertussen opnieuw de gemeente Noordwijkerhout voor de rechter. Het eist dat die onmiddellijk een einde maakt...

aan het ’illegale gebruik’ van het park in Ruigenhoek. Mijbubark wil dat de rechter een dwangsom oplegt van 10.000 euro voor elke dag dat de gemeente in gebreke blijft. De zaak dient volgende week donderdag bij de Raad van State.

Eind april bepaalde de Haagse bestuursrechter dat het gebruik van vakantiepark Landal Dunimar in strijd is met het bestemmingsplan. Omdat de uitspraak van de bestuursrechter de gemeente niet aanzette tot actie – Noordwijkerhout tekende wel hoger beroep aan, maar is niet van plan intussen in te grijpen bij Dunimar – daagt Mijbupark de gemeente nu voor de Raad van State.

Lasschuit: ,,Bij de bestuursrechter hadden we ook al om een dwangsom gevraagd, maar dat werd afgewezen onder het motto: ’dat is niet nodig, want overheden voeren rechterlijke uitspraken altijd loyaal uit’. Nou mooi niet dus. Noordwijkerhout heeft lak aan het vonnis. Daarom vragen we nu de Raad van State de gemeente tot de orde te roepen.’’

Uit correspondentie van de gemeente met de Raad van State, die in bezit is van het Leidsch Dagblad, blijkt echter dat Landal Dunimar financieel helemaal niet in staat is om een hoofdgebouw neer te zetten. De gemeente mikt daarom nu op een bestemmingswijziging van Dunimar, van motelbedrijf in recreatiepark.

Bron tekst Leidsch Dagblad Paul de Vlieger.

 

Luchtfoto BON.