Datum: 26-09-2023 - 16:54
13
jun
'15

Debuut EP voor de band Matt Winson met Pieter en Thomas van Winsen.

Begin juli zal de band Matt Winson haar debuut EP releasen in Gebr. de Nobel in Leiden. De band ontstond in 2011, toen multi-instrumentalist Pieter van Winsen uit Noordwijkerhout en singer-songwriter Matthijs Steur hun muzikale krachten bundelden. Na een inspirerende roadtrip...

door de Verenigde Staten besloten zij in 2014 op zoek te gaan naar een groter en dynamischer geluid. Dit geluid vonden zij door de toevoeging van twee nieuwe bandleden: drummer Thomas van Winsen ook uit Noordwijkerhout en de Letse trompettist Magnuss Baugis (trompet).

Na eerder al (als Guild of Guilt) onder andere het voorprogramma van de Estse folkband Ewert and the Two Dragons in Tivoli Oudegracht verzorgd te hebben, resulteerde de vernieuwde samenwerking meteen in een finaleplek in de Grote Prijs van de Bollenstreek, een optreden op Radio 1 en de totstandkoming van de EP Glowing Eyes.

Op de EP, die is geproduceerd door Maikel Warmerdam en Wim Bult, sleept de band de luisteraar mee in een mix van dromerige folk, jazz en elektronische muziek, die doet denken aan London Grammar, Patrick Watson, Bon Iver en Kings of Convenience.

Op 9 juli wordt het voorprogramma verzorgd door een vriendin van de band, JARA, een getalenteerde singer-songwriter uit Den Haag die eerder samenspeelde met Matt Winson tijdens het festival Songs from the Deep in de Nieuwe Regentes in Den Haag en in De Twee Spieghels in Leiden. Muziek voor, na en tussen de optredens in wordt verzorgd door Robert de Best van Velvet Music Leiden.

Na de release is de EP verkrijgbaar op iTunes, Spotify en komt er een korte buitenlandse tour aan. Maar eerst komen ze naar Noordwijkerhout en spelen ze op 11 juli op het Loungefest bij het Oosterduinse meer. Matt Winson hoopt jullie allen te zien in Leiden en Noordwijkerhout, de kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Link naar het evenement in Gebr. de Nobel.

"De drie jongens spelen zoete, zachte nummers en het publiek kruipt nog eens extra dicht tegen het podium aan."
- 3voor12 Utrecht (Tivoli Oudegracht)

"De beste liedjes en meeste potentie van alle acts."
- Jury Grote Prijs van de Bollenstreek

"Intelligente en aan je klevende progressieve folk van het hoogste segment."
- The Music Whisperer, muziekmagazine

Foto PR