Datum: 15-08-2020 - 12:38
27
me
'15

Burgemeester Goedhart feliciteert Ironman Franck van Graas.

Woensdagochtend ontving burgemeester Goedhart op het gemeentehuis onze plaatsgenoot en Ironman-deelnemer Franck van Graas. De burgemeester feliciteerde Franck, net als een jaar geleden, met zijn wederom knappe 2e plaats bij de Ironman wedstrijd op Lanzarote...

Een jaar geleden deed de Franck voor de eerste keer mee aan de Ironman en behaalde in zijn leeftijdscategorie toen ook een tweede plaats bij deze uitermate zware wedstrijd op Lanzarote. Met deze knappe prestatie had onze dorpsgenoot zich gelijk geplaatst voor de droom van Franck, het deelnemen aan het WK van de Ironman op 11 oktober 2014 op Hawaï.

De Ironman is de naam van een serie wedstrijden van de klassieke lange-afstands triatlon. De wedstrijden binnen het Ironmancircuit gaan over de volgende klassieke afstanden: zwemmen over 3,86 km, wielrennen over 180,2 km, hardlopen over de marathonafstand (42,195 km).

Op 12 oktober 2014 maakte Franck zijn droom waar, deelnemen aan de WK-Ironman en ook kwam hij ook nog eens in een knappe tijd over de finish. Van de in totaal 1500 deelnemers (met de pro's 2200) eindigde Franck op Hawaï op de 695e plaats! In zijn leeftijdscategorie eindigde hij op een mooie 27e plaats! (klik hier voor het dagboek van Franck)

Dit jaar wilde Franck opnieuw een poging wagen en deed hij zaterdag 23 mei voor de 2e keer mee aan de Ironman-wedstrijd op Lanzarote. De voorbereiding was het niet helemaal top voor Franck, de afgelopen tijd had hij maar heel minimaal kunnen hardlopen in verband met een achillespees-blessure. Hij heeft wel door kunnen trainen met fietsen en zwemmen, maar hoe het lopen zou gaan was nog de grote vraag.

Gelukkig ging het ondanks een mindere voorbereiding boven zijn eigen verwachting toch goed en kwam Franck in zijn 2e wedstrijd op Lanzarote opnieuw als 2e over de finish in zijn leeftijdscategorie (57 overall). Klik hier voor een verslag en foto's van de wedstrijd.

Natuurlijk weer een uitstekende prestatie van onze plaatsgenoot, alleen zit er helaas dit jaar geen deelname in aan het WK in Hawaï. De kosten van deelname aan het WK zijn dermate hoog, dat ieder jaar daaraan deelnemen voor een amateursporter zonder sponsoring niet haalbaar zijn.

Maar als er bedrijven interesse hebben om Franck via sponsoring te ondersteunen, dan wil hij alsnog in het najaar gaan deelnemen aan het WK in Hawaï. In ruil krijgt u voldoende publiciteit in de plaatselijke media en via het dagboek van BON, u kunt zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Franck heeft ook plannen om in september deel te gaan nemen aan een Ironman van Almere en wil hij kijken of hij daar een snelle tijd kan gaan neerzetten. Maar dan moet hij wel fit zijn, het is een vlak parcours en een bijna thuiswedstrijd....dus dat klinkt ook heel aanlokkelijk voor Franck.

Foto's BON.
Laatste foto PR: de organisatie heeft een actiefoto van Franck van vorig jaar dit jaar gebruikt als reclameobject voor de wedstrijd en daar is hij natuurlijk enorm trots op.