Datum: 17-10-2021 - 20:56
12
jun
'15

Sloop oudbouw Puyckendam.(update 12-6 foto's + filmpje > sloop laatste muurtje torenflat)

Nu Woningstichting Sint Antonius van Padua de 1e fase van de nieuwbouw heeft opgeleverd en deze in gebruik is genomen door de nieuwe bewoners, is de tijd aangebroken voor fase 2. Maandag 11 mei is men gestart met de sloop van de resterende oudbouw zoals de toren....

De sloop van het hoge gebouw (toren) en het gebouw Hofwijk (ondertussen al plat) noemt men 'het afknabbelen van het gebouw', omdat men niet al teveel vrije en veilige ruimte om het gebouw heen heeft.

De Pilarenlaan is tijdens de sloop voorlopig afgesloten voor het doorgaande verkeer, voetgangers en fietsers kunnen nog wel langs de hekken.

De supermarkt en de Victorschool zijn via de Maandagse Wetering te bereiken. Het bestaande Dienstencentrum achter de toren blijft nog in gebruik tot de oplevering van de tweede bouwfase.

Vervolg nieuwbouw
Woningstichting Padua verwacht eind juni van dit jaar van start te kunnen met de bouw van de laatste twee blokken; een blok met 26 huurappartementen en een nieuwe toren met daarin 34 appartementen waarvan er 27 worden verkocht. Tot nu toe zijn al 25 woningen daadwerkelijk verkocht.

BON volgt vanaf het begin al de sloop en nieuwbouw van Puyckendam met foto's en filmpjes.

Update: tot 7-5-2015: Klik hier voor de sloop en nieuwbouw tot dan toe.

Update 12-6-2015 > 202 foto's van de gehele sloop torenflat en Hofwijk-gebouw.
Vandaag is het laatste muurtje van de oudbouw van Puyckendam gesloopt, de berg met het sloopafval zal nog wel afgevoerd moeten worden. Klik hier voor het filmpje van de sloop van het laatste muurtje, in de fotogalerij zijn ook foto's van te zien.

Foto's BON