Datum: 28-09-2023 - 00:29
12
apr
'12

De eerste paal geslagen voor de nieuwe Nieuwe Duinstraat.

Oud-bewoners mevr. Steekers-v.d. Burg, mevr. Moll en de heer van der Weijde hebben, samen met wethouder Knapp en Padua directeur-bestuurder dhr. Verkade, de eerste paal geslagen voor de realisatie van 59 nieuwbouwwoningen in de Nieuwe Duinstraat. Het gebeuren...

vond plaats op de zonnige donderdagmiddag van 12 april. Eind vorig jaar werden 64 woningen gesloopt die in de jaren tussen 1921 en 1931 waren gebouwd en plaats moesten maken voor 47 huurwoningen en 12 koopwoningen. De verwachting is dat begin volgend jaar de eerste woningen zullen worden opgeleverd.

 

Historie
De eerste plannen voor herontwikkeling dateren uit het jaar 1996. Als eerste reactie hierop werd door de bewoners van het gebied een belangenvereniging opgericht, De Oude Kern, en het hoofddoel van deze vereniging was het in stand houden van de wijk. Na veel onderhandelingen, berekeningen en plantekeningen is uiteindelijk in overleg met de gemeente en de bewoners besloten tot sloop en nieuwbouw van de Nieuwe Duinstraat.

Oorspronkelijke uitstraling
Woningstichting Sint Antonius van Padua heeft er voor gekozen om het karakter van de straat te behouden en de uitstraling van de woningen te handhaven. Stol Architecten heeft op basis van deze uitgangspunten een mooi ontwerp gemaakt voor woningen in dertigerjaren stijl. Doordat er wat minder woningen terugkomen, konden de meeste parkeerplekken aan de achterzijde van de woningen worden gerealiseerd. Bouwbedrijf Boele&van Eesteren heeft opdracht gekregen de woningen te bouwen.

Bekijk de fotogalerij hieronder, met foto's van het slaan van de eerste paal.