Datum: 04-06-2023 - 06:00
02
apr
'15

Guusje Schuit finalist Junior Songfestival 2015.

Guusje Schuit (12) uit Noordwijkerhout is na drie auditiedagen in maart uitgekozen als een van de finalisten die door gaan naar de live shows van het Junior Songfestival. Zij werd overvallen in Kledingverhuurbedrijf 'De Hoppezak' in Leiden, waar een vermomde Jan Smit...

haar verraste met het goede nieuws.

Samen met zeven andere acts staat ze vanaf 19 september op het podium van de tv-studio. Tot die tijd gaat ze nu eerst samen met de andere finalisten leuke dingen doen zoals het opnemen van een videoclip, een fotoshoot en het maken van een gezamenlijk lied.

Het is de droom van Guusje om zangeres te worden. Zo heeft ze al jaren zangles van Norman Ebicilio en deed ze zelfs al een keer mee aan The Voice Kids. Ook is Guusje lid van de Talentclass van Fanwork Amsterdam en van de Talentclass van Babette Labeij Music Academy in Amsterdam.

Vanaf augustus 2015 komt het Junior Songfestival bijna dagelijks op de tv waarbij je alle activiteiten van de finalisten kan volgen. De eerste en tweede halve finale van het Junior Songfestival 2015 zullen plaatsvinden op 19 en 26 september 2015. De finale vindt plaats op 3 oktober 2015. Als Guusje wint mag ze Nederland vertegenwoordigen in de Europese finale in Sofia, Bulgarije.

Guusje doet mee met het liedje “Let’s talk about peace” (klik hier), dat ze samen met haar moeder heeft geschreven. Guusje hoopt dat alle mensen in de Bollenstreek straks op haar gaan stemmen!

De belevenissen van Guusje kun je vanaf nu alvast volgen via de website: http://web.avrotros.nl/juniorsongfestival/.