Datum: 01-07-2022 - 00:31

Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op de actiepagina, klik hier.

15
mrt
'15

VVSB pakt ondanks nederlaag toch nog de periodetitel! (38 foto's)

EVV was de laatste wedstrijd voor de tweede periode. In deze periode stond VVSB op kop, op 2 punten achtervolgd door FC Lienden. Het doelsaldo was ruim in het voordeel van VVSB. Een gelijkspel was dus voldoende om zelf voor de tweede periodetitel te zorgen. Dit lukte de Noordwijkerhouters....

echter niet, waardoor zij AFC nodig hadden om alsnog de periode te bemachtigen. De Amsterdammers "hielpen" de Noordwijkerhouters door gelijk te spelen tegen FC Lienden.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd tussen VVSB en EVV gingen als een wervelwind voorbij. Al na 4 minuten konden de gasten uit Limburg juichen. VVSB-verdediger Jordy Zwart miste de bal volledig waardoor spits Chefrino Eind alleen op doelman Ronald van der Meer af kon gaan en zo het openingsdoelpunt kon scoren. Lang kon EVV niet genieten van de voorsprong, want één minuut later stond het alweer gelijk. Een vrije trap werd ingebracht door Jelmer Vijlbrief op het hoofd van Bas Ruigrok. De middenvelder van VVSB legde de bal terug op de vrijstaande Maikey Parami die de bal in de touwen kon schieten.

Na 9 minuten kreeg EVV-spits Eind de rode kaart te zien van scheidsrechter D'Onorio. De doelpuntenmaker kwam erg hard met een gestrekt been in op Vijlbrief en kon van het veld vertrekken. Veel voordeel had VVSB niet van de man meer situatie. EVV kon haar vertrouwde verdedigende voetbal weer laten zien en VVSB was niet bij machte om hier tussendoor te voetballen.

Vlak na rust had VVSB 2 grote mogelijkheden op een voorsprong. Uit een vrije trap van Vijlbrief kopte Jordy Zwart op de vuisten van Michel Vercruijsse. Een paar minuten later kopte Bas Ruigrok ook op de vuisten van Vercruijsse. Aan de andere kant was EVV gevaarlijk in de counter. Met name spits Yael Haetebun was een plaag voor de centrale verdedigers van VVSB. In de 71e minuut was EVV-aanvaller er opnieuw vandoor en plaatste hij de bal maar net naast het doel van Van der Meer.

Met aanvallende wissels probeerde Wilfred van Leeuwen de overwinning te bemachtigen. De ingevallen spits Stijn van der Slot was met twee kansen erg dichtbij maar opnieuw stond doelman Vercruijsse in de weg. In de absolute slotfase kon EVV nog éénmaal counteren. Nico Czichi werd in de diepte aangespeeld en kon onder doelman Van der Meer door schieten. Zo werd VVSB opnieuw in de slotfase te grazen genomen door de tegenstander.

Door deze nederlaag moest VVSB een half uur wachten op het resultaat in Amsterdam. Na het vele checken van de mobiele telefoons kon alsnog de champagne worden ontkurkt. AFC en FC Lienden kwamen niet verder dan 0-0, waardoor VVSB met 25 punten uit 10 wedstrijden de beste was in de tweede periode. Als beloning is VVSB volgend seizoen in de eerste ronde van de KNVB beker vrijgeloot. Een mooi affiche zoals dit seizoen tegen Vitesse zit dan ook weer in het verschiet.

VVSB - EVV 1-2: 4' Eind 0-1, 5' Parami 1-1, 90+4' Czichi 1-2.
VVSB: Van der Meer, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger (77' S. van der Slot), Vijlbrief, Jozic (85' Tichem), Ruigrok, Van Niel, Parami (72' Van Laere), Serbony, Tavilla.

Tekst: Stefan van den Burg

Foto's BON.