Datum: 08-07-2020 - 06:29
09
mrt
'15

Scholen uit Hirado op bezoek. (dagboek 2 - culturele uitwisseling)

Maandag 2 maart is er een nieuwe uitwisseling gestart tussen het Teylingen College Leeuwenhorst en twee senior Highschools uit Hirado. Deze uitwisseling gebeurd op basis van  de stedenband Noordwijkerhout - Hirado Japan. De Nederlandse en Japanse leerlingen voeren samen 2 weken...

projecten uit op het gebied van o.a. muziek, sport en cultuur. De 12 Japanse leerlingen verblijven in gastgezinnen en genieten enorm van hun tijd op het Teylingen College en van de Noordwijkerhoutse gastvrijheid. Dagboek deel 1.

Naast de gezamenlijke lesuren stond er in de avond ook een culturele uitwisseling op het programma. De Nederlandse en Japanse leerlingen lieten elkaar kennis maken met hun verschillende culturen, zoals de verschillende feesten en gebruiken in beide landen (zie foto's). Deze avond bestond uit 2 gedeeltes.

De Nederlandse leerlingen trapten af met voorlichting over Nederland waterland. Er werd op gewezen op onze strijd tegen het water. Daarna volgde de diverse kledingstijlen zoals de oude boerenkleding, onze oranje outfit bij Koningsdag en de Carnavalskleding. De Nederlandse presentatie eindigde met een Holland quiz en een dans.

De Japanse presentatie volgde de jaargetijden kalender. Getoond werd de diverse feesten met bijhorende eetwaren die genuttigd worden bij de feestelijke momenten. De presentatie eindigde met een spectaculaire dans. Deze dans wordt ook uitgevoerd bij een bezoek op dinsdag aan de Munnekeweij.

Foto's PR