Datum: 22-11-2019 - 18:31
04
mrt
'15

Noordwijkerhout genomineerd als Wandelgemeente van het jaar 2015.

De gemeente Noordwijkerhout is door de wandelkrant van Nederland ‘Te Voet’ genomineerd als ‘Wandelgemeente van het jaar 2015’. De andere genomineerden zijn de gemeente Eijsden-Margraten en de gemeente Terschelling. Wethouder Henri de Jong van toerisme en recreatie...

is trots op deze nominatie. De nominatie is een bekroning op de goede samenwerking in de Bollenstreek bij de totstandkoming van het “Wandelnetwerk Bollenstreek’.

Stem mee
Wie uiteindelijk de ‘Wandelgemeente van het jaar 2015’ wordt, hangt af van het aantal stemmen dat de gemeente krijgt.

Iedereen kan stemmen via www.wandelgemeentevanhetjaar.nl of op www.wandelkrant.nl. Stemmen kan tot 15 april 2015.

Totstandkoming nominatie
De wandelkrant ‘Te Voet’ heeft de 3 gemeenten genomineerd op basis van een enquête over de wandelvriendelijkheid. Vervolgens zijn de gemeenten ter plaatse getest door de verslaggever van ‘Te Voet’.

Wandelnetwerk Bollenstreek
Het Wandelnetwerk Bollenstreek is een initiatief van de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond en de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen, Katwijk en Oegstgeest.

Het wandelnetwerk Bollenstreek is onderdeel van het Wandelroutenetwerk Provincie Zuid-Holland en bestaat uit in totaal 100 km bewegwijzerde wandelroutes, waaronder 4 routes in de gemeente Noordwijkerhout. Voor nadere informatie: www.bollenstreek.info/wandelen.

De wandelnetwerkkaart is gratis af te halen bij het gemeentehuis van Noordwijkerhout en de VVV Noordwijkerhout.