Datum: 14-08-2020 - 04:22
28
jan
'15

Dansgarde Duinknijnen vieren 33-jarig bestaan.

Er is een tijd geweest dat de Duinknijnen het zonder dansmariekes moesten stellen. Hoewel de eerste Prins, Prins Hendrikus den Eerste, in 1969/1970 al te kennen gaf een dansgarde te willen, werd er pas tijdens de regeerperiode van Prins Zorro en Prinses Marie (1981-1982) voor het eerst...

een echte dansgroep gepresenteerd onder begeleiding van Bep Weijers. Van een echte gardedans was nog geen sprake maar de dames verzorgden wel een mooi plaatje voorgaand aan het Prinsenpaar. Ineke Klinkenberg, Diana van der Linden en Rina Broekhof naaiden destijds de pakjes voor de meiden.

In de daarop volgende jaren werd de dansgarde steeds voorzien van nieuwe kleding. Van goudkleurig ging het al snel naar de kleur rood, met daarbij bijpassende laarsjes. Zelfgemaakte rokjes maakten in ’87-’88 plaats voor blauwe slipjassen en in ’91-’92 werden er voor het eerst officiële dansgarde pakjes aangeschaft.

En zo kan het zijn dat de dansgarde dit jaar al weer 33 jaar bestaat…. Daarom wordt er, ter gelegenheid van dit jubileum van 3x11 jaar, een reünie met een feestavond georganiseerd. Maanden geleden is men begonnen met het verzamelen van alle (98!!) adressen van oud senioren dansmariekes, leidsters en trainsters. Deze meiden/vrouwen hebben allemaal persoonlijk een leuke uitnodiging ontvangen voor het jubileumfeest op zaterdag 31 januari.

Er zal op de feestavond van aanstaande zaterdag een echt senioren dansgarde museum ingericht worden in Trefcentrum de Duinpan. Er zijn foto's, krantenknipsels, video materiaal en oude kleding verzameld en worden op deze avond tentoongesteld. Tegelijkertijd zal er een reünie zijn en hoopt de organisatie natuurlijk dat alle genodigden komen.

Daarnaast is publiek ook van harte welkom, dus een ieder die zin heeft in een feestje! Het jubileum/reünie wordt namelijk samengevoegd met het Prinsenfeest van Prins Holiday en Prinses Sunshine van de Duinknijnen. Klik hier voor meer info.

Natuurlijk hopen ze in De Zilk nog jaren te kunnen genieten van een mooie groep senioren dansmariekes! Dankzij de inzet in de afgelopen jaren van inmiddels 96 dansmariekes, leidsters en trainsters, kan men dit jaar extra TROTS zijn op deze geweldige groep! Alaaf!

Foto's PR