Datum: 17-10-2021 - 01:24
12
dec
'14

Noordwijkerhout 3 nieuwe kunstwerken rijker. (27-foto's)

Noordwijkerhout is vanaf vandaag drie nieuwe kunstwerken rijker. Vrijdagmiddag werden ze feestelijk onthuld en zijn de kunstwerken vanaf heden op openbaar toegankelijke plekken in ons dorp voor iedereen te bewonderen. Dorpsgenoten Sarah Michael, Jos Hachmang en Fons Versluijs...

hebben ieder de afgelopen maanden hard gewerkt aan hun kunstwerk en waren natuurlijk bij de onthulling aanwezig.

In navolging van het project ‘Kunstmaan’ een interactieve kunstmanifestatie dat in november 2012 rondom de Witte Kerk plaatsvond, is besloten om met de reserve van dit budget plus een bijdrage van de Rabobank iets blijvends te laten realiseren.

Hiervoor zijn drie lokale kunstenaars benaderd die ook geparticipeerd hebben in Kunstmaan te weten: beeldhouwers Jos Hachmang en Fons Versluijs en  keramiste Sarah Michael.

Burgemeester Gerrit Goedhart is de drijvende kracht achter dit project getiteld ‘Kunst in de Ruimte’ en draagt kunst in al haar uitingsvormen een warm hart toe.

Met ‘Kunst in de Ruimte' wilde de burgemeester vooral bereiken dat Noordwijkerhout een aantal van zijn eigen kunstenaars beter leert kennen. En dat de mensen begrip krijgen voor het soms gecompliceerde maar altijd boeiende vak waarmee deze kunstenaars bezig zijn.

Jos Hachmang wil met zijn intrigerende en verstilde beeld ‘De Rode Zon’ de relatie tussen Hirado (Japan) en Noordwijkerhout onderstrepen. Dit monumentale kunstwerk is op de rotonde bij College Leeuwenhorst geplaatst aangezien deze school heel actief samenwerkt met middelbare scholen uit Japan.

Fons Versluijs heeft een sierlijk beeld ‘The Dancing Queen’ in brons gecreëerd dat in het Atrium van het gezondheidscentrum / Munnekeweij is geplaatst.

En zo heeft Sarah Michael een heel kleurrijk en aantrekkelijk keramisch beeld ‘The Storytellers’ ontworpen dat op de dakrand van de bibliotheek is geplaatst.

27 Foto's Danique Vogels