Datum: 28-05-2023 - 05:46
03
dec
'14

19-20-21 december Kerstweekend in verlicht Noordwijkerhout.

Rondom de Witte Kerk en door het hele centrum worden dit jaar door het NOV weer sfeervolle kerstactiviteiten georganiseerd. De start is op vrijdag 19 december met de Lichtjeskoopavond van 19.00-21.00 uur. De straatverlichting gaat dan uit en de kaarsen gaan aan. Het centrum...

van Noordwijkerhout wordt ondergedompeld in kerstsfeer, duizenden kaarsjes, fakkels en vuurkorven veranderen het centrum van ons dorp in een sprookjesachtig kerstbeleving. Met nog een paar dagen voor Kerstmis, brengt het centrum van Noordwijkerhout heel veel lichtjes.

Lichtjesavond is al sinds 1996 een uniek sfeervolle avond, waar dorpsgenoten elkaar ontmoeten en elkaar de beste wensen geven. Winkeliers trakteren u op wat lekkers, een glaasje glühwein en warme chocolademelk.

Op de Steeg op het terras van het Feest van Harry bij de Witte Kerk, delen burgemeester Goedhart en wethouders de Jong en Gotink erwtensoep met worst uit om u lekker warm te houden.

Er klinkt muziek en verzorgt door het sfeervolle koor Bloom vanuit de Witte Kerk, The Looters spelen en zingen een jazzy kerstrepertoire op het terras van het Wapen van Noordwijkerhout. Door het hele centrum kunt u genieten van muzikale noten en kerstliedjes.

Diverse goede doelen presenteren zich, zoals de ROPARUN die al jaren aanwezig is. Scoutinggroepen stoken wat vuurtjes op om zich aan te warmen, met speciale aandacht voor alle kinderen.

Vanaf 18.00 uur organiseren de beweegcoaches van Noordwijkerhout in Beweging een avondwandeltocht, welke rond 19.00 uur het winkelcentrum zal binnenwandelen. De carnavalsvereniging de Kaninefaaten bestaan 5x11 jaar en zal extra aandacht vragen voor haar jubileumprogramma.

Kerstkoopzondag op zondag 21 december 12.00-17.00 uur.

De Kerstman en zijn Elfjes komen op bezoek in het centrum. Op zondag 21 december zijn de winkels open van 13.00-17.00 uur en wordt het winkelend publiek getrakteerd op glühwein, erwtensoep, chocolademelk en rookworst. Er is muziek en er zijn speciale acties van de winkeliers, deze activiteiten worden georganiseerd door de NOV Noordwijkerhout.

Geen Glazen Huis Noordwijkerhout 2014.
Dit jaar is er geen Glazen Huis Noordwijkerhout in verband met de landelijke actie Serious Request van 3FM die dichtbij in Haarlem wordt gehouden.