Datum: 25-03-2019 - 11:36
17
nov
'14

Prins Stone en Prinses Jagger het 50e Prinsenpaar der Keiebijters. (update 82 foto's)

Als laatste carnavalsvereniging in onze gemeente presenteerden De Keiebijters van Sint Bavo vandaag hun kersverse Prinsenpaar. In aanwezigheid van vele cliënten, bewoners en personeel van Het Raamwerk en GGZ Duin- en Bollenstreek plus de nodige vrienden en sponsors...

was het gezellig druk in het CAT-gebouw aan de Anemoonweg.

Zoals alle jaren zorgde de aanwezigheid van alle nieuwe Prinsenparen van de bevriende verenigingen voor een grootse carnavalssfeer. Om iedereen te kunnen goed te kunnen ontvangen werd de extra overkapping op het terras zondagochtend in alle vroegte weer aangebracht door de bouwers van de OKB. Al enige jaren kunnen de Keiebijters op deze manier hun nieuwe Prinsenpaar presenteren, maar een nieuwe huisvesting wordt steeds meer wenselijk.

Na een meer dan fantastisch seizoen werd met weemoed afscheid genomen van Prins Renovatio en Prinses Muscari. Na een laatste polonaise was het dan toch echt voorbij en gaan Jaap en Marijke ieder op hun eigen manier zich inzetten voor de Keiebijters.

Rond 15.11 uur kondigde de ceremoniemeester aan dat het tijd werd om de 50e Prins der Keiebijters te gaan bekendmaken. De thema’s bij de carnavalsavonden komend seizoen in de Feesthal zijn Fifties, Sixties and Seventies. De Rolling Stones bestaan ook 50 jaar.

Drie prins-kandidaten mochten zich bewijzen door een nummer van 'de Keien' te playbacken, waarna de jury bestaande uit Prins Valentijn en Prins Holiday de winnaar Hans van Teijlingen aanwezen. Hierna werd van achter uit de zaal de nieuwe Prinses naar het podium begeleid. Groot was de verrassing, dat het zijn dochter Suzanne bleek te zijn. Vader en dochter als Prinsenpaar.

De verbazing was echter compleet op het moment dat de Prinses voorzitter Gerard Kuijpers herinnerde aan een belofte aan haar gedaan dat hij ooit aan haar zijde voor het Prinsschap zou gaan….en zo geschiede!

Als Prins Stone en Prinses Jagger zullen zij een halve eeuw Keiebijters voorgaan. Duidelijk is dat beiden grote fans zijn van de Rolling Stones, maar ook allebei sinds 1998 ware Keiebijters zijn.

Na felicitaties van vele aanwezigen liepen zij hun eerste polonaise met de Keietoeters en konden ze genieten van de eerste nieuwe dansen van de dansmariekes. Het ene paar gaat, het nieuwe paar komt en het carnaval gaat, ook bij de Keiebijters, gewoon weer door!

Meer info www.keiebijters.com of op de Facebookpagina van de Keiebijters.

Gegevens Prins Stone:
Gerard Kuijpers, 61 jaar jong en al 25 jaar werkzaam bij GGZ Duin en Bollenstreek (Rivierduinen). Lid van de Keiebijters sinds 1998, diverse functies, recentelijk voorzitter

Gegevens Prinses Jagger:
Suzanne van Teijlingen, 24 jaar oud en werkzaam als assistent/accountant bij Van Duyn Van der Geer in Noordwijk. Lid van de Keiebijters sinds 1998, waarvan 13 jaar dansmarieke, daarna begeleiding dansmariekes.

82 foto's in de fotogalerij redactie BON.

Nog meer foto's binnenkort bij:
Foto's Marc van der Molen, klik hier en foto's Snapshot. klik hie
r.