Datum: 01-10-2023 - 17:02
15
nov
'14

Aankomst van sportieve Sinterklaas en Zwarte Pieten in Noordwijkerhout. (243 foto's)

Sinterklaas is ook dit jaar met een echte stoomboot vol met zwarte (hulp)pieten, in de haven van Noordwijkerhout achter de Schelft aangemeerd. Floor Vink van het Pietenhuis in de Zeestraat ontving de Sint en zijn vele Pieten op de kade, waar al heel veel kinderen met smart...

stonden wachten op de aankomst van Sinterklaas. Daarna vertrok de Sint, voorafgegaan door de St. Jeanne d'Arc, in een koets naar het Gemeentehuis. Daar werd Sinterklaas hartelijk onthaald door burgemeester Goedhart en toegezongen door alweer heel veel kinderen met hun vaders en moeders en opa's en oma's. De burgemeester feliciteerde ook nog 'opa Piet', hij kwam al voor de 35e keer (en laatste keer) naar Noordwijkerhout.

Vervolgens liep Sinterklaas met al zijn Pieten lekker rustig door het dorp, nou ja rustig, ondanks het regenachtige weer was het hartstikke druk. Maar ja er was dan ook van alles te doen in het dorp, georganiseerd door de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging, het NOV.

De Sint liet zich ook van zijn sportiefste kant zien door verschillende keren deel te nemen aan de spelletjes (zie foto's). Onder het motto zet 'iedereen in beweging', was er samen met 7 verenigingen van Noordwijkerhoutse/Zilkse bodem een parcours uitgezet, waar kinderen samen met Sinterklaas en de Zwarte Pieten aan allerlei sportonderdelen konden meedoen.

Het waren Basketbalvereniging The Jump, Handbalvereniging Northa, Optisport De Schelft, Zwemvereniging Noordwijkerhout, GIOS Noordwijkerhout, Streetdance Van Nispen en Tennisvereniging De Boekhorst die hun sport promootte. Ook konden de kinderen in het centrum van het dorp een ritje op een pony maken.

Maar het belangrijkste van vandaag, de Sint is weer in het land en we mogen onze schoen weer zetten....

 

113 foto's in de fotogalerij zijn van de BON-redactie.