Datum: 28-11-2022 - 15:54

03
nov
'14

Activiteiten 'Pietenhuis' weer van start in een nieuwe locatie. (foto's)

Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van het pand van Floor Vink in de Havenstraat en een leegstaande winkel in de Zeestraat, is het Pietenhuis dit jaar verhuisd naar de voormalige kantoorruimte van Rensie Uitzendbureau op de hoek Dorpsstraat/Victoriberg/Herenweg....

Ook dit jaar krijgt de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (het NOV) tijdens de activiteiten weer hulp van vrijwilligers van Stichting van het kind. De Stichting heeft vorig jaar voor het eerst de organisatie van het Pietenhuis op zich genomen en ook in 2015 komen alle entreegelden, a € 1.00 per kaartje, ten goede aan deze Noordwijkerhoutse Stichting die gevestigd is op Gravendam.

Stichting van het Kind zet zich in voor kinderen die in tehuizen wonen. Deze kinderen zijn verwaarloosd, mishandeld, misbruikt of verlaten door hun ouders. In de Bollenstreek wonen ruim 400 kinderen in tehuizen, waaronder ook Noordwijkerhoutse kinderen.

Deze kinderen kunnen niet op een sportvereniging. Ook hebben ze vaak geen sociaal netwerk. Daarnaast moeten ze op zichzelf gaan wonen als ze 18 jaar zijn, terwijl ze daar vaak nog niet klaar voor zijn. Door middel van drie projecten levert Stichting van het Kind een bijdrage aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van kinderen in tehuizen.

Uniek aan Stichting van het Kind is dat donaties en sponsoring voor 100% aan de kinderen worden besteed, aangezien een vermogensbeheerder de overhead dekt. Daarnaast beslissen de kinderen mee over onze projecten.

Stichting van het Kind draagt kinderen een warm hart toe en vindt het belangrijk dat kinderen leuke momenten beleven. Voor kinderen in tehuizen is er vaak geen budget om Sinterklaas te vieren. Daarom hopen we dat de Noordwijkerhouters een steentje willen bijdragen aan kinderen in tehuizen, zodat zij ook Sinterklaas kunnen vieren.

Het Pietenhuis is open van woensdag 11 november t/m zaterdag 28 november. Elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag is er een programma met verschillende sessies, van knutselen tot speculaaspoppen versieren.

De toegangskaartjes a € 1.00 voor het Pietenhuis zijn te koop bij het VVV in de Dorpsstraat. Mocht u meer willen doneren voor de Stichting voor het kind, dan kunt u dit doen in de daarvoor bestemde bus die in het pietenhuis zal staan.

Heel graag zien wij u terug in het Pietenhuis in Noordwijkerhout! Het programma van het Pietenhuis kunt u bekijken op de laatste twee foto's in de fotoslideshow.

Foto's BON.