Datum: 02-10-2023 - 15:34
02
nov
'14

De laatste 11 minuten van een carnavalsavond bij De Vikings. (filmpje en foto's)

Op zaterdagavond 1 november werd er in het Victorhuis afscheid genomen worden van Prins Will den Eerste en Prinses Kate, die het afgelopen jaar als laatste prinsenpaar De Vikings zijn voorgegaan. Carnavalsvereniging De Vikings houdt niet op te bestaan maar hangen na deze...

afscheidsavond hun steken definitief aan de kapstok. Ze blijven natuurlijk actief binnen het Kokkerhoutse en zullen het Noordwijkerhoutse Carnaval de komende jaren blijven verrijken met een mooie carnavaleske wagen in de optocht. Carnavalsvereniging De Vikings blijft Carnavalsvereniging de Vikings maar dan zonder Prinsenpaar en Raad van Elf.

Alle Noordwijkerhoutse en Zilkse carnavalsverenigingen (Kaninefaaten, Keiebijters, Duinknijnen) samen met al hun blaaskapellen (Stropers, Keietoeters, Koetillers, Nix-Dus), gaven op deze avond nog eenmaal een ode aan De Vikings.

Als cadeautje voor de afscheidnemende Vikings werden er 11 kratjes bier (met lege flesjes) ten tonele gebracht, die De Vikings volgende week mogen laten vullen bij de prinsbekendmaking van de Duinknijnen in De Zilk. Moeten ze toch nog één keer opdraven, maar waarschijnlijk gebeurt dat dan in hun nieuwe kielen.

Bij het ontdoen van alle versierselen en dankwoordjes werden de twee oprichters van de Vikings in 1970, Jan Hertogh en Aad van den Berg (Vos) nog even in het zonnetje gezet. De Vikings gaan door maar dan even anders.

Foto's en een filmpje van de laatste 11 minuten van de Vikings!
(foto's Marc van der Molen, klik hier)
(foto's Snapshot. klik hier)