Datum: 16-02-2020 - 20:51
  
27
okt
'14

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado in Japan. (dagboek-5-slot)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijkerhout is op 16 oktober een delegatie van 12 leerlingen en docenten van het Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado in Japan vertrokken. Deze uitwisseling heeft al verschillende malen de vriendschapsband tussen de inwoners...

van Hirado en Noordwijkerhout versterkt. Ook dit keer kunt u de komende tijd de belevenissen van de Noordwijkerhouters in Japan volgen via een dagboek op BON.

Dagboek bezoek Hirado Japan 2014: 5 - Laatste weekend.
Het laatste weekend werd doorgebracht met de gastgezinnen. Op zondagmiddag verzamelde de groep zich in het gemeentehuis voor de dans op het culturele festival van Hirado. De dames werden gekleed in prachtige gewaden die strak gedragen moest worden.

De heren kregen een blauwe hes aan met een bandana op het hoofd. De hoofdstraat van Hirado was versierd en overal waren eettentjes waar diverse lekkernijen konden worden genuttigd.

Om half 5 werd de groep samengevoegd met diverse andere dansgroepen uit de gemeente. Onder leiding van burgemeester Kuroda vertrok de dansgroep door de hoofdstraat richting het podium. Een dans van een half uur lang en overal langs de route kreeg de groep applaus. Het dansen eindigde voor het grote podium waar de groep een laatste dankbetuiging kreeg.

De maandagochtend werd verzameld in het gemeenschapshuis. Daar ging de groep textielverven. Ook weer een Japanse traditie. Achter in de zaal hingen prachtige banieren die door de familie geschilderd was. Met sjablonen die typische Japanse afbeeldingen hadden werd de afbeelding op een klein doek geverfd. De afbeelding van de draak was erg populair zodat er een kleine wachttijd ontstond.

Het bezoek aan Japan wordt altijd afgesloten met de "final presentations". Hierin belichten 2 Japanse en 2 Nederlandse leerlingen thema's die deze week voor hen van belang waren. Thema's dit jaar waren o.a.: het eten, natuur, het leven in de gastgezinnen.

De presentaties worden gegeven aan vertegenwoordigers van de gemeente Hirado, de hoofden en docenten van de 3 highschools, de gastgezinnen en andere belangstellenden. Daarbij waren alle materialen die gemaakt waren deze week aanwezig zoals de kalligrafie met Kanji tekens en de "Mayudana" ballen. De zaal werd smaakvol ingericht voor de presentatie.

Er was maar weinig tijd om te oefenen. Na de generale repetitie konden de gasten binnenkomen. Na de geslaagde presentatie kon er voor de laatste maal genoten worden van een Japanse maaltijd die was bereid door de ouders. 's Avonds werden de koffers gepakt, morgen volgt weer een lange reis naar Noordwijkerhout.

In maart 2015 volgt het tegenbezoek in Nederland en ook daarvan zullen wij u weer berichten. De Japanse gasten kijken er al erg naar uit.

Dagboek bezoek Hirado Japan 2014: de voorbereiding.

Dagboek bezoek Hirado Japan 2014: 1- de reis.

Dagboek bezoek Hirado Japan 2014: 2 - Kennismaking en samenwerking.

Dagboek bezoek Hirado Japan 2014: 3 - Weer een paar bijzondere dagen in Japan.

Dagboek bezoek Hirado Japan 2014: 4 - Bezoek aan het insectenpark.

Foto's PR