Datum: 07-04-2020 - 05:24
  
Update: 30-3-2020.
19
okt
'14

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado in Japan. (dagboek-2)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijkerhout is op 16 oktober een delegatie van 12 leerlingen en docenten van het Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado in Japan vertrokken. Deze uitwisseling heeft al verschillende malen de vriendschapsband tussen de inwoners...

van Hirado en Noordwijkerhout versterkt. Ook dit keer kunt u de komende tijd de belevenissen van de Noordwijkerhouters in Japan volgen via een dagboek op BON.

Dagboek bezoek Hirado Japan 2014: 2 - Kennismaking en samenwerking.
Het eerste weekend in Hirado Japan. Het weekend stond in het teken van kennismaking en samenwerking. De leerlingen werden op zaterdag rondgeleid door de stad Hirado. Het eerste bezoek was aan het VOC handelshuis. An het einde moesten de leerlingen in Nederlands-Japanse koppels nog een opdracht maken. 

Met Engels, "handen en voeten" als communicatiemiddel zochten ze samen naar de antwoorden. Daarna volgde een warme wandeling langs de diverse geschiedkundige hoogtepunten van Hirado zoals bijv. Hirado castle.

Na de lunch volgde een autorit over het eiland naar het volgende eiland Ikitsuki. Daar werd overnacht in het vissers verenigingsgebouw. De leerlingen bereiden met elkaar de avondmaaltijd voor waarna er spontaan gezongen werd bij de Karaoke.

Op zondag ging de wekker om 6 uur (ontbijt was koude rijst van de avondmaaltijd ) waarna er om 7 uur met 5 vissersboten de oceaan werd opgevaren om te gaan vissen. Diverse (voor ons exotische vissen) werden gevangen. De totale visvangst werd meegenomen en kan later in de gastgezinnen gegeten worden.

Het zondagmiddag programma is de National presentation. Hierin werden de diverse culturele aspecten door de Nederlandse en Japanse leerlingen verteld en uitgebeeld. Beide leerlingengroepen eindigden met een spetterende dans. Vanaf maandag begint het schoolprogramma op de senior highschools van Hirado.

Dagboek bezoek Hirado Japan 2014: de voorbereiding.

Dagboek bezoek Hirado Japan 2014: 1- de reis.


Foto's PR