Datum: 30-10-2020 - 14:59
   
19
okt
'14

Wijkagent geeft bewoners Sollasi voorlichting over veiligheid.

Vrijdagmiddag 17 oktober vond bij Como & Co aan het Oosterduinse Meer een bijeenkomst plaats, waarbij wijkagent Hotze Scheeringa aan bewoners/eigenaren van bungalowpark Sollasi voorlichting gaf over veiligheid. De bijeenkomst was georganiseerd door STIBED, een stichting...

die opkomt voor de belangen van de bewoners en eigenaren van het park Sollasi, na aanleiding van de vele auto- en woninginbraken en andere gebeurtenissen waardoor de bewoners zich niet meer zo veilig voelen op het park. De inbraakcijfers van het park laten volgens de wijkagent ook zien dat het bungalowpark dit jaar in verhoogde belangstelling staat van het dievengilde.

In 2011 kwamen 6 inbraakmeldingen bij de politie binnen, in 2012 > 10, in 2013 > 9 en in de eerste 9 maanden van dit jaar zijn er al 18 meldingen binnen gekomen en dan moeten de drie maanden van vroeg donker nog beginnen. Ook het aantal meldingen van auto-inbraken is gestegen, in 2013 waren dat er 3 en in de eerste 9 maanden van 2014 zijn al 9 meldingen geteld waarbij er bij de laatste melding gelijk 16 auto's werden getroffen.

De wijkagent gaf aan de bewoners tips hoe ze hun woning beter kunnen beveiligen (zie ook Keurmerk Veilig Wonen) en beantwoordde hij vragen van de bewoners. Eén van de bewoners gaf aan dat er de afgelopen tijd zelfs met drones boven het park wordt gevlogen en volgens hem worden daarmee foto's gemaakt van het park. Dit fenomeen was bij de wijkagent bekend en de politie heeft dit gebeuren in onderzoek.

Binnenkort wordt in samenwerking met politie, gemeente en CCV een schouw uitgevoerd op het bungalowpark, hiermee wil men de problemen en risico's inventariseren en om dan samen met de bewoners en eigenaar van het park een plan van aanpak te presenteren en uit te gaan voeren. Zo hoopt men met elkaar dat het gevoel van veiligheid weer terugkomt op het park.

De hele aanpak wordt een pilot voor de CVV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) om mogelijk net zoals bij het Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen (klik hier voor Gravendam) ook een keurmerk te ontwikkelen voor bungalow- en vakantieparken.

Foto's BON