Datum: 07-04-2020 - 06:40
  
Update: 30-3-2020.
18
okt
'14

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado in Japan. (dagboek-1)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijkerhout is op 16 oktober een delegatie van 12 leerlingen en docenten van het Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado in Japan vertrokken. Deze uitwisseling heeft al verschillende malen de vriendschapsband tussen de inwoners...

van Hirado en Noordwijkerhout versterkt. Ook dit keer kunt u de komende tijd de belevenissen van de Noordwijkerhouters in Japan volgen via een dagboek op BON.

Dagboek bezoek Hirado Japan 2014: 1- de reis.
De reis voor de 12 leerlingen van het Teylingen Leeuwenhorst college is van start gegaan. In het kader van de stedenband met Hirado Japan, volgt nu een bezoek van 2 weken aan deze mooie plaats. Na een lange en vermoeiende reis van 24 uur volgde een zeer warm welkom in het gemeenschapshuis in Hirado.

De gastgezinnen, de vertegenwoordigers van de scholen en de gemeente hadden een welkomstparty georganiseerd. Na de warme woorden van welkom door de loco burgemeester werd er uitgebreid kennisgemaakt met de gastgezinnen. De eerste Japans hapjes werden direct met stokjes gegeten (na enige uitleg en training).

Van vermoeidheid was opeens weinig meer te merken, zonder schroom werd er kennisgemaakt, ook met oud leerlingen die eerder in de uitwisseling waren betrokken. Na 2 uur vertrokken de leerlingen met hun gastgezinnen om uit te rusten. Er volgt dit weekend een uitgebreid kennismaking programma om elkaar en het mooie Hirado te leren kennen.

Dagboek bezoek Hirado Japan 2014: de voorbereiding.

 

Foto's PR - de reis en de voorbereiding.