Datum: 26-03-2023 - 13:40
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

11
sep
'14

Dagboek van het Oranjefeest: de donderdag. (update 23.00 uur: motorcross, buikschuiven, luchtkussenfestival - 250 foto's)

Het Oranjefeest heeft alweer de meeste dagen achter de rug in Noordwijkerhout, de zondagochtend, middag, de maandag, de dinsdag en de woensdag hebben we al achter de rug. De donderdag was alweer de laatste dag van de Noordwijkerhoutse Oranjefeesten...

Gelukkig schijnt het zonnetje geregeld en konden we genieten van de vele activiteiten op deze laatste dag. Klik hier voor de activiteiten op donderdagmorgen.

De 50ste Grand Prix motorcross van Noordwijkerhout.
Voor het derde jaar alweer gingen de coureurs de strijd om de Grand Prix van Noordwijkerhout aan de Herenweg nabij de Ruigenhoek. Zoals in de eerste twee succesvolle wedstrijden op dit terrein was er door door de Motorcrossvereniging van Noordwijkerhout, in samenwerking met de Oranjevereniging, een spectaculair parcours aangelegd. Niemand minder dan Nederlands Kampioen MX1 Marc de Reuver (no-14) en Noordwijkerhouter en Dakar Rally rijder Richard de Groot waren ook van de partij.

Noordwijkerhouts Kampioenschap Buikschuiven:

Op donderdagmiddag van de kermis organiseerde Café van der Geest samen met Jong-Oranje en Madero het Noordwijkerhouts Kampioenschap Buikschuiven. De Zeestraat werd weer omgetoverd, met een 37 meter lange buikschuifbaan, tot Zeestraat=Feeststraat. Dit alles leidde weer tot hilarische momenten, afgewisseld met een lekker stukje muziek.

Kermislunch met springkussens rond de Witte Kerk:
Rond de Witte Kerk gingen tussen de middag de terrassen open en kon men genieten van een heerlijke lunch en de kinderen van een ijsje. Ondertussen was er volop vermaak voor kinderen tot 12 jaar in en rond de tuin van de Witte Kerk met een luchtkussenfestival. Dit onderdeel werd georganiseerd door de deelnemende horeca: Restaurant Hudson, IJssalon Lucca, Lunchroom Arthur en het Wapen van Noordwijkerhout.

Verder waren er op de donderdag verder nog de volgende activiteiten (zonder foto's): Bingo-Time in Puyckendam, Palingtoernooi op tennispark De Boekhorst, Prijsuitreiking kleurwedstrijd + advertentiepuzzel in restaurant Zegers, Prijsuitreiking etalagepuzzelwedstrijd in restaurant Zegers en afsluiting van de kermisdagen was er groot vuurwerk op het VVSB terrein.

De uitslagen van alle activiteiten volgen later.

Foto's redactie BON, motorcross en buikschuiven.
Foto's PR