Datum: 26-11-2022 - 19:22
Black Friday acties en aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

03
jul
'14

Van middeleeuwse dans tot hedendaagse dans op de Regenboogschool. (87 foto's en filmpje)

Op donderdag 3 juli namen alle leerlingen van basisschool de Regenboog deel aan een uniek dansproject. Op deze dag werkten de dansdocenten van 'Dans in School' samen met de leerlingen van de Regenboogschool aan een unieke dansvoorstelling. Het eindresultaat lieten...

de kinderen aan het eind van de middag aan ouders, broertjes en zusjes en opa's en oma's in de grote zaal van De Schelft zien. Het project was een onderdeel van het jubileum van 40 jaar Regenboogschool.

Dans in School ontwikkelt dansprojecten voor het basis- en voortgezet onderwijs. De projecten vinden plaats tijdens een schooldag en worden op dezelfde dag nog uitgevoerd. Het thema van het project van vandaag was 'dansend door de tijd'! Onder begeleiding van professionele dansdocenten maakten de leerlingen kennis met dans, waarbij de nadruk lag op de geschiedenis van de dans wereldwijd.

Aan de hand van verschillende dansstijlen ervoeren de leerlingen de ontwikkeling van een middeleeuwse dans tot een hedendaagse dans uit de huidige jeugdcultuur. Zo’n intensieve dansimpuls is voor leerlingen én leerkrachten een bijzondere ervaring die lang doorwerkt!

87 Foto's en filmpje redactie BON.