Datum: 19-04-2019 - 20:13
30
jun
'14

Bierbengels winnen 'Dollen tussen de Bollen'. (update 165 foto's + filmpje finale)

Het 14de boerenblaaskapellenfestival 'Dollen tussen de Bollen' in het centrum van Noordwijkerhout stond wel een beetje in het teken van Oranje. De WK-wedstrijd Nederland-Mexico werd na de prijsuitreiking onder toeziend oog van veel Oranje-fans op een groot scherm...

op De Steeg getoond. De weersomstandigheden waren dit jaar prima voor Dollen tussen de Bollen. Een lekker zonnetje, niet te warm en ondanks eerder voorspellingen viel er geen spatje regen en dat zorgde mede voor veel bezoekers. De organisatie van DTDB door de Koetillers zat weer goed in elkaar en de 12 kapellen zorgden voor de broodnodige gezellige muzikale klanken.

Aan het eind van deze dag mochten de Bierbengels uit Voorschoten als winnaar de wisselbeker in de handen nemen. Een mooie overwinning op een mooie, zonnige en gezellige Oranje-gekleurde dag in Kokkerhout. Van de Noordwijkerhoutse kapellen scoorden de Keietoeters met een mooie derde plaats het beste, Nix Dus behaalden een keurige achtste plaats. Klik hier voor alle uitslagen. Frits de Witt van blaaskapel 't is Keun uit Noordwijk werd winnaar van 'Muzikant van de dag'.

De volgende 12 kapellen deden aan het festival 2014 mee: 't is Keun - Noordwijk, De Maenespuijters - Zwammerdam, Hofrakkers - Rijen, De Drumgabbers - Delft, Net Zat - Vught, Muggenblazers - Haarlem, De Bierbengels - Voorschoten, Streetband De Windmolens - Velserbroek, Heebabberieba - Eindhoven, Haagsh Bluf - Den Haag, Keietoeters - Noordwijkerhout , Nix Dus - Noordwijkerhout.

De 165 foto's in de fotogalerij (podium-d en hoofdpodium) en het filmpje van de finale zijn van de redactie van BON. Wilt u nog meer foto's zien dan kunt u naar volgende websites bezoeken (worden nog aangevuld):
Website Koetillers, klik hier.
Facebook Koetillers, klik hier.
Website JP/Snapshot, klik hier.
Website Marc vd Molen, klik hier.