Datum: 12-07-2020 - 10:54
27
jun
'14

Burgemeester Goedhart: politie ontmanteld 'roversnest' op Sollasi.

In de commissievergadering van BAM op donderdagavond kwam weer eens het onderwerp Sollasi ter sprake. De vereniging van eigenaren Stibet heeft bij de gemeente aangegeven te willen praten over de situatie op het vakantiepark aan het Oosterduinse meer. De commissie wil dat dan...

na de zomer in een soort hoorzitting gaan doen, zodat alle partijen gehoord kunnen gaan worden. Het initiatief voor een hoorzitting zal volgens de commissie wel bij de vereniging van eigenaren Stibet vandaan moeten komen.

De commissie BAM en het college gaven wel aan twee dingen gescheiden te willen houden, het ene is huisvesting en wonen en daarnaast veiligheid op het park. Eigenaar Mijbupark moet daar ook zijn verantwoording in nemen, uiteindelijk is het park van hen en kunnen zij samen met de woningeigenaren invloed uitoefenen wie er komt te wonen. De provincie en de gemeente hebben wel richtlijnen aangegeven en daar zal men zich aan moeten houden.

Wethouder Knapp heeft onlangs een brief met handhaving gestuurd naar Mijbupark, alle woningen dienen ontruimd te worden waar nu permanente bewoning is (buiten de mensen om die een gedoogvergunning hebben). Dit betekent ook dat de duplexwoningen bij de restaurants, waar veelal arbeidsmigranten wonen elders buiten het park een woonplek moeten gaan zoeken. De woonvergunning is een tijdelijk verblijfsvergunning waarbij men de woning alleen als vakantiehuis mag gebruiken.

Voor de veiligheid is politie en justitie samen met de gemeente natuurlijk wel als eerste verantwoordelijk, maar wel weer met ook een verantwoording voor de eigenaar van het park en de woningen. De burgemeester maakte bekend dat de politie onlangs een 'roversnest' in één van de woningen heeft ontmanteld.

Na de laatste inbraak op Sollasi waarbij zelfs een helikopter werd ingezet, heeft men op het park een woning ontdekt met gestolen goederen in het pand. De goederen die door inbraak verkregen waren, bleken onder andere afkomstig te zijn uit de andere woningen van het vakantiepark. De politie heeft deze zaak nog steeds in onderzoek, maar men kon nog niet bekend maken of er al arrestaties zijn verricht.

De gemeente wil graag met de eigenaar van het park en de huiseigenaren de keurmerken van Veilig Ondernemen en Wonen gaan toepassen op het park, met deze keurmerken heeft met op Gravendam en in de nieuwe woonwijken goede resultaten behaald maar dan moeten de eigenaren wel meewerken. Klik hier voor het item bij de rondvraag van de vergadering.