Datum: 09-06-2023 - 00:47

 

17
apr
'14

Rabobank plaatst geen nieuwe pinautomaat in De Zilk.

Mevrouw Meiland-van den Burg van NZLokaal vroeg tijdens de eerste, in de nieuwe samenstelling, ingelaste raadsvergadering aandacht voor het ontbreken van een pinautomaat in De Zilk. Deze is sinds de sluiting van de pinautomaat door de Rabobank in de PJ. Warmerdamstraat....

niet meer aanwezig en dat is volgens mevrouw Meiland een groot gemis in De Zilk. Vooral voor ouderen is het nu een stuk lastiger geworden om gewoon 24 uur per dag over hun geld te kunnen beschikken en dat zorgt voor veel ergernis onder de bewoners. Verschillende bewoners hebben aan de gemeente gevraagd om actie te ondernemen en te zorgen voor een nieuwe pinautomaat.

Wethouder Knapp gaf aan dat de Rabobank er volgens naar eigen zeggen goed over heeft nagedacht over deze beslissing in het kader van hun nieuwe beleid, maar dat er in de toekomst toch geen nieuwe pinautomaat komt in De Zilk. Ook de gemeente Noordwijkerhout is daar allemaal niet gelukkig mee, want ook het kantoor in het centrum Noordwijkerhout is sindsdien gesloten. De wethouder heeft zelf stevig met de directie van de Rabobank Bollenstreek gesproken, maar die zeggen er goed over nagedacht te hebben, maar dat het uiteindelijk hun beslissing is en dat de gemeente daar niets over te zeggen heeft.

Wethouder Knapp gaf als suggestie mee dat het wellicht goed is als de eigen leden van de Rabobank en daarbij andere inwoners ook actie gaan ondernemen, gezamenlijk zou er wellicht iets bereikt kunnen worden en hij hoopte dat de pers dit ook op zou pakken. (is hierbij gebeurd en wellicht krijgt dat nog een vervolg).

Waar wel door de wethouder naar gekeken zal worden is dat er bij de realisatie van de nieuwe bouwplannen op de Zoutopslag in De Zilk, in overleg met de nieuw te bouwen supermarkt net als bij andere supermarkten een pinautomaat in de winkel geplaatst kan gaan worden maar dat kan dus nog wel even duren. En er kan dan alleen maar tijdens de openingsuren van de supermarkt gepind worden.

De voormalige pinautomaat in de PJ. Warmerdamstraat in De Zilk.