Datum: 17-10-2021 - 20:48
16
apr
'14

Carnavalsvereniging de Vikings na 44 jaar weer terug naar de basis, het bouwen van een carnavalswagen!

CV de Vikings hebben afgelopen jaar hun 44-jarig jubileum gevierd, het was weer een geweldig jaar. Prins Will de 1e en zijn prinses Kate hebben met hun Vikings genoten van dit carnavalsseizoen. Maar de Vikings zijn een kleine club die moeite hebben om hun hoofd boven water te houden....

Het mogelijk verlies van ons Zonnig Spoor, waar de opslag en bijeenkomsten waren en waar iedereen mee te maken heeft: de financiële crisis. Afscheid nemen van CV de Vikings willen wij niet en kunnen wij niet, dat gaat veel mensen aan het hart, er ligt teveel geschiedenis en liefde in deze kleine vereniging.

Daarom hebben wij besloten om Carnavalsvereniging de Vikings in een andere vorm voort te laten bestaan: geen Prinsenpaar, geen Raad van Elf en geen “eigen” feesten meer in het Victorhuis, maar we blijven wel carnaval vieren.

Dus De Vikings zijn niet weg! Het wordt alleen anders en terug naar de basis wat 44 jaar geleden de belangrijkste doelstelling van de vereniging was: het bouwen van een carnavalswagen (en natuurlijk de Baggerloop). Wij blijven actief in de dingen waar wij ook heel goed in zijn: Tijdens de optochten zullen wij u nog steeds doen verbazen van het vakwerk en de creativiteit op onze carnavalswagen.

En natuurlijk blijft, de inmiddels bekende start van de najaarsfeesten, de Baggerloop in de organisatorische handen van De Vikings.

Een carnavaleske groet en graag tot ziens bij de Baggerloop!

CV de Vikings

De Vikings werden opgericht door Jan Hertogh en Aad van den Berg (Vos) op de foto met de eerste carnavalswagen.