Datum: 16-07-2020 - 18:13
26
mrt
'14

Lintje voor Marian Kuijper-Vrugt en Bert Gotink bij afscheid gemeenteraad.

Op woensdagmiddag 26 maart vond er in de raadzaal van het gemeentehuis een bijzondere raadsvergadering plaats, waarin afscheid werd genomen van 12 (burger)raadsleden die na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen niet meer in de nieuwe gemeenteraad terugkeren...

De 12 afscheidnemende (burger)raadsleden zijn: Marian Kuijper-Vrugt (PvdA), Bert Gotink (D66), Eva Augustinus (VVD), Jenny Brama-Jordaan (D66), Alice van der Weide-Mulder (GroenLinks), Ria Wijnands-de Groot (CDA), Micheal van Dormolen (VVD), Paul Jansen (VVD), Ada Pennings-van der Salm, Jan Brouwer (GroenLinks), Henk de Bruin (CDA), Tino de Groot (VVD).

Voor twee vertrekkende raadsleden had burgemeester Goedhart een bijzondere verrassing en reikte hij twee Koninklijke onderscheidingen uit aan de Marian Kuijper-Vrugt en Bert Gotink.

De heer Bert Gotink,
57 jaar, docent bij het ROC Mondriaan College te Leiden, is sinds 12 april 1994, met uitzondering van de periode 1998 – 2002, raadslid voor D66 in de gemeente Noordwijkerhout. Alles bij elkaar dus 16 jaar lang. Hij is sinds november 2002 fractievoorzitter en is lid of plaatsvervangend lid geweest van vele commissies.

Zo was hij lid van de commissie Milieu en Werken en de commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen. Hij was lid en vanaf 2010 voorzitter van de commissie Ruimte en Wonen. In 1994 werd hij lid van het Algemeen bestuur van het Samenwerkingsorgaan Duin- en Bollenstreek. In 2006 werd hij lid van het Algemeen bestuur van Holland Rijnland.

De heer Gotink heeft als volksvertegenwoordiger (artikel 14 van het Ordereglement) gedurende lange tijd veel betekend voor de samenleving van Noordwijkerhout. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Marian Kuijper-Vrugt,
67 jaar, werkzaam geweest in het gymnastiekonderwijs, is sinds 26 april 1986, met uitzondering van de periode 1990 – 1998, raadslid voor de Partij van de Arbeid in de gemeente Noordwijkerhout. Dat is 20 jaar lang. Van 2006 – 2010 was zij fractievoorzitter van de PvdA. Door de jaren heen is zij lid geweest of plaatsvervangend lid geweest van diverse commissies, o.a. van de commissie Algemeen Bestuurlijke aangelegenheden.

In 2006 werd zij voorzitter van de commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen, lid van de commissie Welzijn en Onderwijs, commissie Samenlevingszaken en commissie Milieu en Werken. Daarnaast is zij ook enige tijd Statenlid geweest van de Provincie Zuid-Holland.

Mevrouw Kuijper-Vrugt heeft als volksvertegenwoordiger (artikel 14 van het Ordereglement) gedurende lange tijd veel betekend voor de samenleving van Noordwijkerhout. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto's redactie BON.