Datum: 19-04-2019 - 20:21
04
okt
'13

Keietoeters scoren hoog op Blaasfestijn Helmond!

Zondag 29 september vertrok in alle vroegte een volle bus vanuit Noordwijkerhout naar Helmond. Vergezeld van een grote groep fans namen de Keietoeters deel aan het traditionele Blaasfestijn aldaar. Carnavalsvereniging de Keiebijters ontleent zijn naam aan de gelijknamige...

carnavalsvereniging uit het Brabantse dorp. Alleen hier zeggen we de Keiebijters van Sint Bavo.

De Keietoeters werden ontvangen in een prachtig draaiorgelmuseum en daarna togen ze samen met de meegereisde fans naar het prachtige, zonovergoten centrum. Met deelname van louter Brabantse kapellen met uiteenlopende stijlen waren de Keietoeters, versterkt met een aantal leden van Nix Dus, één van de ouderwets gezellige blaaskapellen. Nadat op verschillende plekken in het centrum door alle deelnemers was opgetreden, verzamelden uiteindelijk iedereen zich op de Grote Markt aan het water voor de prijsuitreiking. Hierbij behaalden de Keietoeters een fraaie tweede plaats met veel complimenten van de jury. De Helmondse begeleider, die de hele dag bij de groep aanwezig was, roemde de Keietoeters als een geweldige band.

Nadat de winnaar de eXperience Brass Band plichtmatig nog een nummer ten gehore had gebracht, werd het podium vrijgegeven aan de Keietoeters omdat deze van zo ver gekomen waren. In een prachtig laatste optreden werd de Markt omgetoverd tot een groot carnavalsplein waar enthousiast een grootse polonaise werd ingezet. Het kostte nog enige moeite de Keietoeters en fans weer richting bus te dirigeren, zo gezellig was het. In de bus terug naar Noordwijkerhout kon iedereen nog in stilte nagenieten en kon men terugkijken op een prachtige dag. Voor meer info over de Keietoeters www.keietoeters.nl.

Foto's JP/Snapshot