Datum: 26-11-2022 - 21:07
Black Friday acties en aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

19
sep
'13

Het moet wel raar lopen wil Noordwijkerhout 'nee' zeggen tegen het raadsvoorstel.

In de commissievergadering van BAM is donderdagavond het raadsvoorstel besproken, wat door de stuurgroep Bestuurlijke Samenwerking Duin- en Bollenstreek over de Bestuurlijke Toekomst deze week werd aangeboden aan de raadsleden. In de raadsvergadering van 30 september...

beslissen de gemeenteraadsleden van alle betrokken gemeenten of men kan instemmen met het voorstel wat er nu ligt. Een moeilijke vergadering werd het in Noordwijkerhout niet, eigenlijk konden alle partijen wel instemmen met dit Raadsvoorstel, maar wilden er toch geen hamerstuk van maken op 30 september. Het besluit is te belangrijk om zo maar even er een klap op te geven aldus de aanwezige commissieleden. Er zal dus volgende week nog wel het één en ander besproken worden, maar het moet wel raar lopen wil de gemeenteraad 'nee' zeggen tegen het Raadsvoorstel.

Duidelijk is ook wel zoals de heer Wiebes van D'66 verwoordde, dat men tijdens de volgende processen de vinger goed aan de pols wil houden. Het moet straks niet zo zijn dat er een paar super raadsleden zijn in de Bollenstreek die de dingen gaan beslissen en de rest van de plaatselijke raadsleden er voor "spek en bonen" bij gaan zitten. Er moet een evenwichtige balans komen te liggen tussen de taken die de gemeenten krijgen en die bij de Gemeenschappelijke regeling komen te liggen, aldus de heer Wiebes. De andere commissieleden konden zich daarbij aansluiten, op 30 september valt de uiteindelijke beslissing.