Datum: 06-10-2022 - 16:20
17
sep
'13

Auto ontkomt na wilde achtervolging Noordwijk en Noordwijkerhout. (update 11.50 uur)

De politie heeft dinsdag in Noordwijk met diverse wagens een achtervolging ingezet en heeft daarbij zelfs een waarschuwingsschot gelost. Surveillancewagens achtervolgden even na 8.00 uur een man in een auto. Het is nog niet duidelijk waarom. De achtervolging werd...

ingezet via de Nieuwe Zeeweg, Zeeweg, Heilige Geestweg (gemeentehuis), de rotonde bij de Texaco aan de Nieuwe Offemweg in Noordwijk en toen naar de Gooweg richting Noordwijkerhout. De voortvluchtige wagen reed via de verkeerde kant over de rotonde en raakte onder meer een bloembak en een paaltje in Noordwijk.

Diverse rotondes en kruispunten in Noordwijk werden bewaakt door in kogelvrije vesten geklede agenten. In Noordwijkerhout werden de Herenweg, Ruigerhoek, Langevelderweg met surveillanceauto's bewaakt. Een politiehelikopter heeft het gebied tussen Noordwijk en Noordwijkerhout afgezocht, maar tot nu toe is er niemand aangehouden. Het gaat om een oud type Audi, deze heeft geen achterraam meer en flinke schade aan de voorzijde. Bij aantreffen kunt u de politie bellen met 0900-8844.
Bron: Blik Op Noordwijk

Update omroep West 11.50 uur:
Rond 7.45 uur gingen agenten poolshoogte nemen omdat iemand bezig zou zijn kentekenplaten te verwisselen. Ze wisten de man een stukje verderop klem te rijden, maar toen de agenten uitstapten reed hij op ze in. 'Ze hebben een waarschuwingsschot gelost', vertelt een woordvoerder. 'Verderop reed hij opnieuw met een noodgang op andere collega's in.' De agenten schoten op de auto, waarbij de achterruit werd geraakt.

Bromfietser aangereden
De automobilist scheurde verder richting Noordwijkerhout. Hij reed onderweg een bromfietser aan, het is niet bekend hoe het daarmee is. Ook raakte hij een bloembak en een paaltje. Ondanks inzet van de politiehelikopter wist de man uiteindelijk te ontkomen.

De politie hoopt dat iemand de donkere (waarschijnlijk blauwe) Audi met deuken en zonder achterruit ergens ziet. Ook missen de kentekenplaten. 'Hij had er pas eentje opgezet, maar die is hij onderweg weer verloren', aldus de woordvoerder.