Datum: 06-07-2022 - 12:24
01
sep
'13

Bewoners Munnekeweij rijden met rollator een kunstwerk.

Afgelopen vrijdag heeft de activiteitenbegeleiding samen met de bewoners van de Munnekeweij een bijzonder kunstwerk gemaakt. In het kader van de komende campagne DementieEnDan werden twee grote doeken op de grond gelegd waarna er op verschillende manieren...

en met verschillende kleuren verf, door bewoners met rollators werd uitgereden. Maar ook werden waterpistolen omgedoopt tot verfpistolen en werd er lustig door de bewoners op los gespoten. Het kunstwerk komt met de kermis in de voormalige winkel van Foto van Kampen in de Dorpsstraat te hangen en later is er een expositie in de Munnekweij, zie bericht hieronder. Jongeren van X-out waren ook betrokken bij het maken van de kunst en deze samenwerking wil men graag uitbouwen in de toekomst!

De foto's zijn van de redactie van BON.

DementieEnDan Campagneweek van 20 – 29 september.

Wat kan er nog wel?
DementieEnDan wil ons op een andere manier naar dementielaten kijken. Niet alleen naar de ziekte die het brein onomkeerbaar aantast, maar ook juist naar de mogelijkheden om de ziekte draaglijker te maken en betekenis te blijven geven aan het leven.

Dit initiatief van documentairemaker Ireen van Ditshuyzen is georganiseerd rond Wereld Alzheimerdag op 21 september. Gedurende twee jaar filmde ze vijf mensen met dementie en hun omgeving. Het documentaire tweeluik DementieEnDan wordt op maandag 23 en dinsdag 24 september om 21.00 uur uitgezonden door de AVRO op Nederland 2.

Activiteiten in het land – dus ook bij Topaz Munnekeweij in Noordwijkerhout.
Het gesprek over deze positieve benadering van dementie wordt geactiveerd door evenementen in het hele land, waaronder debatten en themabijeenkomsten in Alzheimercafés, ontmoetingscentra en bij lokale bankkantoren.

Topaz Munnekeweij is een van deze partners in het land. Geheel in stijl met het thema: ‘Wat kan er nog wel’ zijn de bezoekers van het ontmoetingscentrum dementie – mensen met geheugenproblemen – onder begeleiding van kunstenares Eefje van Schie aan de slag gegaan met fotografie, Chamotteklei en verf. De kunstwerken die zij met veel plezier en kunde hebben gemaakt, worden op dinsdag 24 september tentoongesteld tijdens de speciale expositie Dementie En Dan …. KUNST.

 

Expositie: Dementie En Dan … KUNST dinsdag 24 september 10.00 – 16.00 uur in de Munnekeweij. Klik hier voor de website: DementieEnDan