Datum: 24-09-2021 - 11:52
29
aug
'13

22 maanden later een totaal nieuwe Nieuwe Duinstraat.

21 oktober 2011 is de sloop van start gegaan van de oude huizen in de Nieuwe Duinstraat en hoek Havenstraat. Nu 22 maanden later is de bouw voltooid van 59 nieuwbouw- woningen. Donderdagmiddag 29 augustus verrichtte wethouder Knapp de officiële handeling...

om de straat feestelijk weer in gebruik te nemen. Hij deed dit door, in het bijzin van alle nieuwe bewoners van de straat, een tros ballonnen de vrijheid te geven.

De eerste plannen voor herontwikkeling dateren uit het jaar 1996. Na veel overleg met onder andere de bewonersvereniging De Oude Kern en de gemeente Noordwijkerhout, zijn uiteindelijk ruim 12 jaar later de nieuwe woningen opgeleverd. Intussen zijn de woningen ook bijna allemaal bewoond.

Oorspronkelijke uitstraling
Woningstichting Sint Antonius van Padua heeft er voor gekozen om het karakter van de straat te behouden en de uitstraling van de woningen te handhaven. Stol Architecten heeft op basis van deze uitgangspunten een mooi ontwerp gemaakt voor woningen in dertigerjaren stijl. Bouwbedrijf Boele & van Eesteren heeft opdracht gekregen de woningen te bouwen.

De woningen zijn verdeeld in 12 vrije sector koopwoningen en 47 huurwoningen. Er is gelegenheid om een aantal woningen te bekijken onder leiding van de architect.

Foto's en filmpjes hieronder zijn de redactie van BON.