Datum: 19-05-2022 - 03:40
23
aug
'13

Japanse voetbaldelegatie uit Hirado brengt bezoek aan Noordwijkerhout.

De afgelopen dagen heeft een delegatie van de Hirado Football Association uit Japan een bezoek gebracht aan Noordwijkerhout. Doel van het bezoek was het formeel afronden van een 11 jaar durende jeugdvoetbaluitwisseling tussen VVSB en Hirado. Deze uitwisseling heeft...

ondertussen plaats gemaakt voor een uitwisseling tussen het Teylingen College Leeuwenhorst en de Highschools in Hirado. Er is wel gesproken over de mogelijkheden om het contact tussen voetballend Hirado en VVSB voort te zetten op het niveau van uitwisselen van kennis en trainingsvaardigheden. Gesprekken werden gevoerd met de Stichting Noordwijkerhout-Hirado, burgemeester Goedhart en wethouder de Haas.

Tevens was er van Japanse kant grote interesse voor het onderwijs in Noordwijkerhout. Er werd een bezoek gebracht aan de Prinsenhofschool, waar Marlous de Waard van de Skolkinderopvang op levendige wijze de delegatie informeerde over hoe de scholen in Nederland georganiseerd zijn. Tevens werd een bezoek gebracht aan het bedrijf van Simon Pennings, de kweker van de Hirado Tulip.

Tijdens het bezoek werd er ook een training van VVSB 1 bezocht, speelden zij en passant een partijtje met een paar Noordwijkerhoutse jongens en werd de oefenwedstrijd Quick Boys - VVSB bezocht. En als klap op de vuurpijl stond een bezoek aan de wedstrijd Ajax - Feijenoord op het programma. Al met al een zeer geslaagd bezoek van de Japanse delegatie uit Hirado.

In september vertrekt de tweede groep leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado. BON zal ook van dit bezoek regelmatig verslag gaan uitbrengen.

Foto's BON en PR.