Datum: 17-10-2021 - 20:21
17
aug
'13

Een druk bezocht 11de FHS Shantykorenfestival met een carnavalstintje.

Zaterdag 17 augustus werd onder prima weersomstandigheden het 4de (in totaal 11x) FHS Shantykorenfestival in het centrum van Noordwijkerhout gehouden. Shantymuziek staat voor veel mensen, als genieten van muziek en lekker meezingen. De start van het Shantyfestival werd....

gedaan door hoofdsponsor Nico Geerlings van hoofdsponsor Flexible Human Services en omdat het ook de 11de editie van festival was, werd de opening mede gedaan door het prinsenpaar der Kaninefaaten Prins Forus en Prinses Fatum. Na het slaan van beide bellen konden de kinderen, die meededen aan de FHS ballonnenwedstrijd, hun ballon loslaten en hopen dat deze zover mogelijk weg vliegt. Uiteraard zijn daar straks leuke prijzen voor te verdelen, voor de ballon die het verste weg gaat komen.

Noordwijkerhout kon heel wat bezoekers verwelkomen en de 8 koren deden hun uiterste best om het publiek te vermaken met heel veel gezellige meezingliedjes. Aan het eind van de dag werd gezamenlijk met alle koren afgesloten op het hoofdpodium bij de Witte Kerk, met als afsluiter natuurlijk het Noordwijkerhouts volkslied.

De volgende koren deden mee aan het Shantykorenfestival 2013: Zeemanskoor “De Torren” uit Lisse, Shantykoor De Marconisten uit Leimuiden, Shantykoor De vlietzangers uit Rijnsburg, Shantykoor Bravour uit Woerden, Shantykoor Nortada uit IJmuiden, Shantykoor 't Bollenhart uit Noordwijkerhout,  Shantykoor De IJsselmannen uit Ouderkerk aan den IJssel en Shantykoor 't Kattuks Volk.

Foto's in de fotogalerij zijn van de redactie van BON.