Datum: 26-10-2021 - 22:44
18
jul
'13

Burgemeester opent tijdelijk museum "Noordwijkerhout Van Toen".

Donderdagmorgen heeft Stichting NOVATO de deuren geopend van haar museum 'Noordwijkerhout van Toen' in het centrum van Noordwijkerhout. Burgemeester Goedhart mocht de officiële openingshandeling verrichten, hij kwam daarbij op de oude melkbakfiets van...

het andere museum wat Noordwijkerhout rijk is: Het Melkmuseum van Johan Duivenvoorde in de Kerkstraat. De burgemeester draaide de sleutel van de deur om en zo konden alle aanwezigen een bezoek brengen bij de nieuwste aanwinst voor Noordwijkerhout.

Het museum "Noordwijkerhout Van Toen" waarbij er ook een gedeelte voor De Zilk van toen is ingeruimd, is gesitueerd in de Havenstraat nummer 4 tegenover de Witte kerk. Het initiatief is voortgekomen uit de sterke wens van de Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging om actief om te gaan met de leegstand in het centrum van Noordwijkerhout. Slagerij Koot is begin dit jaar verhuisd naar het plan 'de Coremolen' in de Zeestraat. Het oude pand tegenover de witte kerk stond nog leeg en het NOV heeft bemiddeld en de gemeente bereid gevonden dit initiatief voor een aantal maanden te subsidiëren.

De stichting NOVATO heeft ruim een week heel erg hard gewerkt en het, mede door materiaalsponsoring van diverse Noordwijkerhoutse ondernemers, voor elkaar gekregen om het museum vandaag 18 juli al te openen!

Toegang is gratis en de openingstijden van het museum zullen vooralsnog zijn: donderdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. U bent van harte welkom.

Foto's redactie BON.