Datum: 30-03-2023 - 19:17
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

15
jul
'13

Goud op het WMC voor St. Jeanne d'Arc. (update-verslag en marsfilmpje)

Noordwijkerhout kan weer trots zijn en vooral trots op muziekvereniging St. Jeanne d'Arc. Zondag behaalde de "Sjaan" met maar liefst 85,91 punten, een fantastische gouden medaille op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Het WMC geldt als één van de meest...

prestigieuze concoursen voor de amateur muziekwereld en wordt eens per vier jaar gehouden in het Parkstad Limburg stadion te Kerkrade. Tijdens het WMC was de absolute wereldtop uit de mars- en showwereld aanwezig. De Marchingband van “St. Jeanne d’Arc” had zich dan ook zeer goed voorbereid op haar deelname van het onderdeel mars. Dit resulteerde dan ook in een fantastisch optreden en dat vond de jury ook en beloonde onze "Sjaan" dan ook met een hele mooie gouden medaille.

 

Op 14 juli heeft de marchingband van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” een schitterende prestatie neergezet op het Wereld Muziek Concours (WMC). Het WMC wordt gezien als het meest prestigieuze muziekconcours voor de amateur blaasmuziek. Afgelopen winter ontving muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” voor de derde maal in haar bestaan een uitnodiging voor het WMC.

 

Verslag St. Jeanne d'Arc:

Marchingband “St. Jeanne d’Arc” schittert op het WMC

Onder leiding van Jos Lustberg (algehele muzikale leiding), Ton van der Krogt (exercitie) en Ronal Krassenburg (slagwerk) is de afgelopen maanden enorm hard gewerkt aan het instuderen van de muziek en het afleggen van het verplichte parcours. “St. Jeanne d’Arc” heeft ervoor gekozen om maar liefst 4 bijzondere bochten in te studeren. Daarmee werd een groot risico genomen, want fouten leiden onherroepelijk tot aftrek.

 

Op 14 juli om 12:44 uur stond “St. Jeanne d’Arc” opgesteld aan de poort van het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade. Op de muziek van “Budapest” marcheren zij onder luid gejuich van de Noordwijkerhoutse supportersschare het stadion in, alwaar wordt opgesteld aan de startlijn. Na de aankondiging van de stadionspeaker wordt de mars “The British Legion” ingezet. De eerste haakse bocht volgt en oogst applaus van het publiek. Daarna volgen twee prima uitgevoerde Engelse counters, gevolgd door een tweede haakse bocht, ditmaal op linie. Ook hier is de uitvoering perfect en roert het publiek zich. Na de Amerikaanse counter wordt “Les combattans de St. Jeanne d’Arc” ingezet en volgt de derde haakse bocht, de doorloopbocht, gevolgd door een rechterdoorloop bocht. Het parcours is bijna ten einde, alleen de ronde bocht volgt nog. Precies ter hoogte van de finishlijn juichen de meegereisde supporters uit Noordwijkerhout hun “Sjaan” toe.

 

Na het passeren van de finishlijn loopt “St. Jeanne d’Arc” trots het veld af. Het publiek laat duidelijk merken het optreden erg gewaardeerd te hebben. Alleen de prijsuitreiking rest nog. Er is van tevoren ingezet op 85 punten, hetgeen een eerste prijs en dus een gouden medaille zou opleveren. Uiteindelijk is de score 85.91 punten en de eerste prijs is dus binnen. Blijdschap en trots overheerst, zeker gezien het feit dat lang niet ieder korps een eerste prijs behaalt Na de prijsuitreiking volgt nog een korte rondgang over het veld en worden de meegereisde supporters muzikaal bedankt.

 

In Noordwijkerhout staan alle supporters de marchingband reeds op te wachten. Ook burgemeester Goedhart en wethouder Knapp zijn aanwezig om de marchingband te feliciteren met hun behaalde resultaat. Maanden voorbereiding hebben uiteindelijk geleid tot het beoogde resultaat.

 

De redactie van BON feliciteert de Sjaan met behalen van de gouden plak, hulde!

Foto's WMC onder andere van Nils Weijers en foto's en filmpje ontvangst Noordwijkerhout redactie BON. Filmpje PR mars WMC 2013.