Datum: 01-12-2020 - 10:13
 
09
jul
'13

Dagboek vrijwilligerswerk Pien en Sophie Warmerdam in Guatemala(10-op weg naar huis)

U heeft onlangs op BON kunnen lezen over de oud-leerlingen Pien en Sophie Warmerdam, zij nemen de 250 overbodige school t-shirts van de St. Victorschool mee naar Guatemala. Pien en Sophie zijn maandag 3 juni vertrokken om 5 weken lang vrijwilligerswerk te gaan doen...

in de stad Antigua in Guatemala. Via de organisatie Los Niños gaan zij werken op schooltjes waar de armste kinderen van deze stad les krijgen. De ouders met hun kinderen in Antigua hebben weinig geld om kleding te kopen, dus komen die T-shirts volgens Los Niños erg goed van pas. BON gaat Pien en Sophie de komende tijd middels een dagboek volgen en hun verslagen en foto's (onder aan de pagina in de fotogalerij) kunt natuurlijk zien op BON.

Dagboek verslag 1 en 2: klik hier.
Dagboek verslag 3 en 4: klik hier.
Dagboek verslag 5 en 6: klik hier
Dagboek verslag 7 : klik hier
Dagboek verslag 8: klik hier
Dagboek verslag 9: klik hier

Dagboek verslag 10: Op weg naar huis, dinsdag 9 juli.
Afgelopen zaterdag zijn we een dagje naar het meer Atitlan geweest. Onze huisgenoten zeiden dat we dat echt niet mochten overslaan. Rond het meer liggen allemaal kleine plaatsjes waar je met een boot naartoe kunt. Dus zoals elke andere toerist, wilden wij dat ook doen. Na de lunch hadden we nog 2 uur voordat onze shuttle weer zou vertrekken. De man van de boot zei dat we dat makkelijk zouden redden en binnen een uur weer terug konden zijn. Niets bleek minder waar...

Het duurde al ruim een uur voor we bij de eerste stop aankwamen, dus daar besloten we zo snel mogelijk uit te stappen en de eerste boot terug te nemen. Deze boot terug bleek veel sneller te zijn, we stuiterden letterlijk over het water. (Mam had het niks gevonden).

Maar het blijkt dus dat Guatemalteken totaal niet de waarheid spreken en alleen maar hun zakken willen vullen ten koste van de onwetende toeristen. Tja, ook weer meegemaakt. We waren gelukkig nog op tijd voor de shuttle, dankzij de speedboot.

Helaas hebben wij die dag wel weer iets verkeerds gegeten, want vandaag hebben we allebei last van onze buik. Maar het uitje was het absoluut waard, want zoals op de foto's te zien is, is het prachtig daar.

Zondagavond hebben we een afscheidsetentje met onze huisgenoten bij een heel schattig restaurantje in de stad, omdat gisteren maandag onze laatste dag in Antigua was. Dinsdagmorgen om 03:30 uur is onze terugreis gestart naar Nederland, we zullen woensdagmorgen om 08:20 uur weer landen op Schiphol.