Datum: 09-08-2022 - 01:30
07
jul
'13

Afscheid nadert voor juf Marie-Anne Op den Kelder-Kasbergen.

Woensdag 17 juli is op de Victorschool, de laatste werkdag voor juf Marie-Anne Op den Kelder. Veel kinderen uit Noordwijkerhout hebben bij haar in de klas gezeten (zelfs de redactie van BON) maar naar ruim 40 jaar neemt ze afscheid van het onderwijs. In 1969 behaalde ze haar...

onderwijsakte op de kweekschool in Rotterdam, nadat ze eerst getwijfeld had tussen de opleiding tot verpleegster en onderwijzeres. Na de eerste grote baan als lerares op de Regina Pacis Mavo in Oudewater (haar geboorteplaats) verhuisde ze met haar man Ger Op den Kelder in 1974 naar Noordwijkerhout. Beide kregen een baan op de toenmalige Leeuwenhorst-Mavo aan de Dr. Poelslaan, Marie-Anne deed als lerares Nederlands (oeps, ik hoop dat ik alles goed schreif) en Aardrijkskunde. Vijf jaar later stopte ze met lesgeven op de Mavo om voor haar twee kinderen te gaan zorgen, in de avonduren gaf ze nog wel les bij het volwassenenonderwijs in Lisse.

Nadat haar kinderen op de Victorschool terecht kwamen werd ze gevraagd om invalwerk op deze school te doen. Het zorgde ervoor dat ze in 1993 aangenomen werd als leerkracht en daar neemt ze nu binnenkort afscheid van. Juf Marie-Anne heeft altijd met heel veel plezier gewerkt en haar voornaamste drijfveer was om de kinderen op een leuke en positieve manier richting te geven en iets te leren. Ze genoot ook van de omgang met haar collega's en zal dan ook zeker het team van de St. Victorschool gaan missen.

Ze was ook altijd zeer betrokken bij het wel en wee van de kinderen en haar collega's, zo vindt ze het heel erg dat haar collega Alice Duivenvoorden gedwongen afscheid moet nemen van deze school. Ze hoopt dan ook van harte dat er op termijn weer een plaatsje vrijkomt voor Alice, want ze vindt haar een hele goeie lerares en collega. Dit tekent voor Marie-Anne, altijd een oog en oor voor elk kind en collega.

Ook in haar vrije tijd heeft Marie-Anne nooit stil gezeten en heeft ze altijd veel ondernomen. Haar aandacht zal zeker nog gaan naar het Mannakoor van de St. Victorkerk en de wandelclub met vrouwelijke collega's. Ze krijgt ook wat meer tijd om samen met haar man Ger, leuke dingen te gaan ondernemen. In september hoopt ze voor de eerste keer oma te worden en dat zal zeker haar aandacht gaan vragen.

Op vrijdag 12 juli organiseert de St. Victorschool een afscheidsreceptie voor juf Marie-Anne. Tussen 16.30 uur en 17.30 uur is iedereen van harte welkom om persoonlijk afscheid van haar te komen nemen in de school op de Pilarenlaan. BON zal daar zeker weer verslag van doen.

De foto's van groep 8 van juf Marie-Ann en meester Maarten zijn van de reactie van BON.