Datum: 09-08-2020 - 13:05
07
jul
'13

Dagboek vrijwilligerswerk Pien en Sophie Warmerdam in Guatemala (9).

U heeft onlangs op BON kunnen lezen over de oud-leerlingen Pien en Sophie Warmerdam, zij nemen de 250 overbodige school t-shirts van de St. Victorschool mee naar Guatemala. Pien en Sophie zijn maandag 3 juni vertrokken om 5 weken lang vrijwilligerswerk te gaan doen...

in de stad Antigua in Guatemala. Via de organisatie Los Niños gaan zij werken op schooltjes waar de armste kinderen van deze stad les krijgen. De ouders met hun kinderen in Antigua hebben weinig geld om kleding te kopen, dus komen die T-shirts volgens Los Niños erg goed van pas. BON gaat Pien en Sophie de komende tijd middels een dagboek volgen en hun verslagen en foto's (onder aan de pagina in de fotogalerij) kunt natuurlijk zien op BON.

Dagboek verslag 1 en 2: klik hier.
Dagboek verslag 3 en 4: klik hier.
Dagboek verslag 5 en 6: klik hier
Dagboek verslag 7 : klik hier
Dagboek verslag 8: klik hier

Dagboek verslag 9:
Afgelopen woensdag hadden we onze laatste les Spaans. De cadeautjes die we eigenlijk voor onze gastmoeder hadden meegenomen uit Nederland hebben we aan onze lerares gegeven. Zij is namelijk een schat en onze gastmoeder niet echt bepaald. Die weet na 4 weken nog niet eens onze namen. Onze lerares was heel blij met de cadeautjes en had zelfs nog een klein cadeautje voor ons, en dat is heel apart voor Guatemalteken, die zijn van nature niet zo vrijgevig. Ze noemde ons ook al haar dochters en vond het heel jammer dat de laatste dag was aangebroken.

Woensdagavond hebben we gekookt voor Ana Maria en Christel, de leidsters van stichting los Ninos. Het was heel gezellig. Het had de hele avond geregend en toen we naar huis reden stonden de straten helemaal blank en kwamen zelfs onze koplampen onder water te staan. We moesten flink doorrijden om erdoorheen te komen, anders zouden we stranden. Weer een avontuur wat we hebben mogen meemaken.

Donderdagmiddag hebben we afscheid moeten nemen op het schooltje in de bergen. Het was ook de laatste dag van een andere Duitse vrijwilligster (Renata) die een half jaar heeft lesgegeven. De kinderen stonden ons al op te wachten met spandoeken toen we uit de bus kwamen. Ze applaudisseerden voor ons en maakten een ereboog waar we onderdoor moesten lopen. Dit was heel bijzonder om mee te maken. We liepen met z'n allen naar school en alle meisjes wilden je hand vasthouden, je had armen tekort.

Eenmaal op school aangekomen gingen we met z'n allen naar de speelplaats en kregen we een toespraak van de directrice. Daarna kregen we allemaal dansjes en toneelstukjes te zien die speciaal voor deze dag waren ingestudeerd. Ook kregen we nog bloemen en een diploma en natuurlijk heel veel kusjes en knuffels van de kindjes. Toen we echt weggingen, zwaaiden we de kinderen gedag en de meisjes kwamen achter ons aangerend om nog een laatste knuffel te krijgen. Het was een bijzondere middag. Terug in de bus voelden we ons helemaal gelukkig, omdat we de kinderen zo blij hebben kunnen maken.

Zaterdag gaan we nog een dagje naar het meer, Atitlan. Dit schijnt heel erg mooi te zijn en dit mochten we zeker niet missen. We hopen dat het lekkere weer wat we hebben gestuurd is aangekomen! Want bij ons is het regenseizoen echt begonnen. Voor de mensen die aftellen, nog maar 5 nachtjes.