Datum: 12-05-2021 - 20:33
29
jun
'13

Skate-jeugd heeft geld en vergunning voor nieuwe skatebaan bijna rond.

Jongerencentrum X-Out aan de Viaductweg heeft namens de skatejongeren van Noordwijkerhout een aanvraag ingediend bij de Gemeente om een nieuwe skatebaan te mogen aanleggen. Een tijdje geleden hebben de skatejongeren van Noordwijkerhout bij de jongerenwerkers van X-out...

aangeklopt met de vraag of zij konden helpen met het realiseren van een nieuwe skatebaan. De omgeving van de huidige baan op de Brink voldoet niet meer aan de veiligheidseisen van deze tijd en de kosten van het twee keer (kermis en corso) in- en uit elkaar halen maakt de veiligheid van de toestellen er niet beter op en het kost iedere keer veel geld.

De skatejongeren in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar zijn samen met X-out aan de slag gegaan om een plaatsing-aanvraag te doen bij de Gemeente en om fondsen aan te gaan schrijven om het dure project te kunnen bekostigen. Drie fondsen werden door de jongeren aangeschreven en dat had veel succes, het fonds 1818 geeft maar liefst € 20.000,- de Rabobank € 7000,-, het Schipholfonds € 4000,- en de jongeren zelf gaan ook nog het resterende bedrag van rond € 1000,- bij elkaar verdienen.

De jongeren zijn op dit moment met twee acties bezig. Zaterdagmorgen 29 juni werd door verschillende jongeren een gesponsorde skateronde van 4 kilometer rondom het centrum van Noordwijkerhout afgelegd. Dit leverde een mooi bedrag van € 144,10 op. Maar men is ook, in samenwerking met Timmers Verpakkingen, bezig met het inzamelen van oude cartridges en mobieltjes om deze hierna in te leveren voor geld. Heeft u nog oude mobieltjes/cartridges? Neem dan contact op met jongerencentrum X-out 0252-344487 en vraag naar Ditske of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tevens is men druk bezig om een nieuwe plaats voor de skatebaan te realiseren, binnenkort kan men de definitieve plek bekendmaken. Op dit moment is men druk bezig met omwonenden en de gemeente, om in goed overleg een mooie en veilige plaats voor de verschillende skatebanen te creëren.